INSIDER

Figyelmeztet a covidos: „Sose gondold, hogy ha nem vagy sz*rul, akkor nem vagy sz*rul!”

Azt gondolta, hogy nincs komoly baj, aztán jött a feketeleves.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány nem kímél senkit, és sajnos lassan már mindenkinek a környezetében van valaki, aki elkapta a fertőzést. Így járt egy középkorú nő is, akinek ugyan enyhe tünetekkel indult a betegség, ám elég súlyos vége lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A doktornő nem hagyta annyiban

Képünk illusztráció (Fotó: AFP)

„Covidos lettem én is„ – kezdi Facebook-posztjában az asszony. „Nem volt semmi gáz, kis idegesítő köhögés, néha fulladás, ha kapkodtam, vagy erőlködtem. Kis tüdő fájdalom, meg a végtelen unalom, otthon fekvés, óvatos szöszmötölés... Alig vártam, hogy vége legyen.”

Miután már majdnem letelt számára a karantén, rendesen szedte a gyógyszereket, a favipiravirt és vitaminokat is, már elég jól érezte magát, enyhe fájdalmakon kívül.

„A köhögés nem akart múlni, voltak napok amikor jobb volt, meg mikor kicsit rosszabb, egyik reggel jött egy fura tüdőfájdalom is, a gerincem mellett alul, olyan szúrós, kellemetlen de nem vészes, el lehet vele lenni, meg napközben el is tűnt„ – emlékezett vissza a feleség, aki napi szinten hívta az orvosát, hogy bejelentkezzen: jól van.

„Megvagyok, doktornő, csak ez a tüdőbaj múlna már! Igen, igen, szedem a gyógyszereket, már lassan el is fogy, aztán már jó is minden, mert már baromira unatkozom itthon. Nincs én nekem már semmi bajom!” – írta le a nő röviden, hogyan zajlott a beszélgetésük. A doktornő viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és nagyon jól tette, mert később kiderült, hogy annak ellenére, hogy nem érzett a betege nagy fájdalmakat, igenis komoly problémával állt szemben.

„A doktornő szerint csak ne kapkodjak, ez a fájdalom nem jó, múlnia kellene, menjek be a kórházba, kérjek tüdő CT-t, hagy lássuk mi van odabent. Hívjak mentőt, ha nincs, aki bevigyen!” – folytatta sorait az asszony. „Egy óra hiszti a közeli rokonságnak, hogy nekem azt mondták, hogy akkor kórház, meg, hogy mentő! Hát nincs is semmi bajom, ki se lóg a belem, meg a fél lábam se szakadt le! Persze majd még mentővel, tudok én magamtól is menni kocsival! Amúgy is vannak nálam betegebbek! Szelíd rábeszélés hatására végül is hívtam mentőt, behoztak, kedvesek voltak – a telefonban és személyesen is -, de rettenetesen szégyelltem magam, hogy semmi bajom, és mentő visz.”

Vért vettek tőle, vizsgálatokat végeztek el, így kiderült, hogy jobb oldali alsó tüdőlebeny embóliája van.

„Szóval ez van most, igazából nem is fáj nagyon, csak lazán meg lehet halni benne... Sose gondold, hogy ha nem vagy sz*rul, akkor nem vagy sz*rul!„ – intett óvatosságra a nő, aki valószínűleg így orvosának köszönheti, hogy nem történt végzetes tragédia. „A célom nem a katasztrófaturizmus beindítása volt, hanem, hogy felhívjam a figyelmet, hogy lehetsz veszélyben enyhe tünetekkel is, nem biztos, hogy a Covid visz el, lehet hogy valami szövődménye!” – tette hozzá a kórházi ágyban fekve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?