INSIDER

Így fogadták a magyarok a Budapestre érkező Ferenc pápát – lenyűgöző fotók

Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap látogatott Budapestre, hogy megtartsa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét a Hősök terén.
  • Szerző: ripost

Szeptember 12-én történelmi jelentőségű esemény történt Magyarországon, hiszen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárószentmiséjét maga Ferenc pápa tartotta meg Budapesten.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A pápát katonai tiszteletadás mellett fogadták az egyházi és állami vezetők, a Hősök terére pedig több százezres tömeg érkezett az ország minden pontjáról, hogy láthassák Krisztus földi helytartóját.

ferenc pápa

Ferenc pápa látogatása óriási sikert aratott
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A pápa rendkívül közvetlenül viselkedett, amikor a konvoja végighajtott a hívek mellett: volt, akivel kezet fogott, és kisbabákat is megáldott, akiket a biztonsági szolgálat emberei segítettek fel a pápamobilra.

A gyerekeket megáldotta a pápa
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A tömeg óriási volt, sokan székekkel vagy zászlókkal érkeztek, hogy minél jobb helyről hallgathassák a misét, illetve jelezzék hovatartozásukat.

A tömeg óriási volt
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A szentmise előtt Szikora Róbert és Tóth Gabi is szórakoztatta a közönséget egy-egy, az alkalomra készült, átírt dallal. Gabi az új számát, az Az én szívem-et adta elő egy népies mintázatú Sugarbird ruhában, nyakában egy kis Jézust ölelő Mária-nyaklánccal.

Tóth Gabi is énekelt Fotó: Ripost

A nagyszabású eseményen részt vett Orbán Viktor, Áder János köztársasági elnök és Kövér László is a családjaikkal.

A miniszterelnök arra kérte a Szentatyát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Szívélyes légkörű magántalálkozójuk mintegy negyven percig tartott, az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek.

Közjogi méltóságok
Fotó: Máté Krisztián / Ripost

A pápa megajándékozta Áder János köztársasági elnököt Ippolito Caffi olasz festőnek az 1800-as évek közepén készült, jelenleg a Római Múzeumban őrzött egyik festményének mozaikból készült másolatával.

A Pápai áldás a Szent Péter téren címet viselő alkotás azt ábrázolja, amint a reggeli napfényben fürdő Szent Péter téren gyülekeznek a pápai áldásra várakozó emberek.

A szentmise után a pápa el is hagyta Magyarországot, most három napot Szlovákiában, Pozsonyban tölt majd el.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?