INSIDER

Felrobbant apja miatt volt lelki sérült a tatabányai családirtó

Családi veszekedés után megmagyarázhatatlan dolgot tett a 40 éves M. Ferenc Tatabányán: megölte 7 és 9 éves kisfiát, majd saját magát. A szomszédok úgy tudják, a férfi nem állt pszichiátriai kezelés alatt, ám lapunknak az egyikük elmondta: Ferenc kiskorában borzasztó dolgot élt át. Édesapja meghalt, mert autója felrobbant egy benzinkúton. A helyiek szerint ez a tragédia maradandó nyomot hagyott az akkor tízéves Ferenc lelkében.
  • Szerző: M. N.

Kihalt és csöndes Tatabánya családi házas részén, Bánhidán az Új sor utca. Az elhaladó autósok is csak egy pillanatra lassítanak, hogy jól szemügyre vegyék M. Ferenc és gyermekei korábbi otthonát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás, Ripost

Senki nem tért magához a tragédia óta

– kezdte a -nak N. Ferenc, aki a horrorháztól néhány lépésre lakik, és már évtizedek óta ismeri a családot.

Nem volt semmi előjele. Az édesapával az utóbbi hetekben beszéltem, nem látszott semmi rajta, nagyon kedvesek voltak mindig. Az asszony akkor is köszönt, amikor háttal álltam neki a kertben és kapáltam… Gépészmérnök volt, a felesége pedig a közelben dolgozik egy boltban. Mindenki ismeri, szereti, elképzelhetetlen, mit kell most kiállnia…

A múltkor épp sétáltam haza, amikor megláttam Ferit

– folytatta a férfi.

Fotó: Keller Mátyás, Ripost

„Intettem neki és egy pár szóra megállt. Az ő édesapjáról beszélgettünk, mert valamiért eszembe jutott. Több mint 30 éve velem dolgozott az apja a Mésztelepen. Vegyészmérnök, robbantásvezető volt, kedveltem nagyon, szorgalmas és tehetséges volt – de aztán borzasztó tragédia történt vele, amit sosem felejtek el. Őt is Ferinek hívták. Beszállt egy céges autóba két kollégájával. Gyúlékony anyagot szállítottak, de óriásit hibáztak: úgy döntöttek, hogy megállnak a tatai benzinkúton tankolni.

Fotó: Facebook

Ez tilos, a kút közelébe se mehettek volna, de mégis megtették, és ráment az életük a tankolás közben felrobbant az autó. A hírek hetekig róluk szóltak, mert a két hátul ült kollégája azonnal meghalt, a Feri édesapját súlyos égési sérülésekkel kórházba szállították, de aztán már rajta sem tudtak segíteni.

Fotó: Dolgozók Lapja

Még élt, amikor én is meglátogattam a kórházban. A kisfia, Feri akkor talán 10 éves lehetett… Most, amikor nemrég találkoztam Ferivel, pont erről, az apukája tragédiájáról beszélgettünk, arról, hogy ez őt mennyire viselte meg. Nem látszott semmi különös rajta, de most mégis nagyon rosszul érzem magam: pár nappal ez után a beszélgetés után Feri meggyilkolta a két gyerekét… – Remélem, nem emiatt történt az egész tragédia, de biztos vagyok benne, hogy Ferit az édesapja elvesztése komolyan megviselte” – mondta.

20200209, Tatabánya, A családirtás helyszíne két nappal az esemény után. Keller Mátyás, Ripost

Mint a megírta, péntek délelőtt M. Ferenc szomszédja kihívta a rendőrséget, mert hallották, hogy a feleség sikoltozik az utcán. Miután az asszony összeveszett a férjével, elment a közeli kisboltba, ám mire hazatért, a két kisfia holtan hevert a házban.

A szomszédok szerint így állt bosszút az asszonyon a férfi, akivel a gyilkosság után még egymás szemébe tudtak nézni. Miközben az asszony kirohant segítséget kérni, a családirtó férfi magával is végzett. A feleség sokkos állapotban kórházba került.

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja az éjjel-nappal elérhető ingyenes segélyvonalat: 116-123.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?