Létrehozva: 2022.02.02.

Sokkoló részletek a férfiről, aki felgyújtotta magát Veszprémben – Ez az oka, hogy öngyilkos lett

Felgyújtotta magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal épületében egy 74 éves férfi kedd délután. A Bors kiderítette, hogy P. Lajos a kutyája miatt 1,5 milliós bírságot kapott, amit nem tudott fizetni.

A 74 éves P. Lajos hosszú évekig Németországban dolgozott, ahonnan valamiért nem kapott nyugdíjat. A neki itthon járó 33 ezer forintos apanázsból kellett megoldania a megélhetését, így jórészt a nála igencsak fiatalabb, 46 éves párja, Szilvia támogatására szorult. Ez régóta nyomasztotta, ugyanakkor boldognak érezte magát, amiért megajándékozta az élet egy időskori szerelemmel. A kapcsolatukból két gyermek született, a most 16 éves Zsombor, és a néhány évvel fiatalabb húga, Anna.

Lajos hétfőn kora délután Vilonyáról busszal utazott Veszprémbe, ahol a megyei kormányhivatal épületének első szintjén leöntötte magát benzinnel, majd lángba borította a ruházatát. A tűz pusztító sebességgel belobbant, és gyorsan végzett a földön fekvő férfivel.

Végignézték az ott dolgozók

Az intézmény dolgozói kénytelenek voltak végignézni az öngyilkosságot, az idős emberért már semmit sem tehettek. Azonnal értesítették a szomszédos épületben levő tűzoltóságot. A segítségre ugyan várni sem kellett, még így is komoly károk keletkeztek az épületben. Kedden az ügyfélszolgálat így senkit sem fogadott.

Benzineskannával járt-kelt aznap

Vilonyán az idős férfit szinte mindenki ismerte és szerette.

„Rendszeresen láttuk, ahogy az utcán sétált az ezüst színű botjára támaszkodva, vagy éppen a biciklije csomagtartójában az egyik kutyáját szállította„ – mondta az egyik helybéli, akinek emlékezete szerint Lajos benzineskannával járt-kelt a tragédia napján a településen. Egy másik ott élő azt mondta, a férfi az utóbbi napokban kissé furcsán viselkedett, látszott rajta, hogy valamilyen komoly probléma sújtja, egyesek tudni is vélték, hogy mi: két héttel ezelőtt több kutyája közül az egyik megharapott egy asszonyt, Ildikót, aki feljelentette őt. A Bors ugyan megtalálta a nőt, de amint bemutatkoztak, azonnal beszaladt a házába, vagyis nem kívánt nyilatkozni.

A szomszédokat megrázták a történtek (Fotó: Bors)

Györkös László, Lajos egyik legjobb barátja biztos benne, hogy tudja, mi vezette a férfit a szörnyű tettére.

„Mielőtt elment volna a hivatalba, hozzám ugrott be egy kicsit beszélgetni. Rendszeres vendég volt nálam, abszolút megbíztunk egymásban. Egy papírt mutogatott, hogy nézzem meg, a kutyaügy miatt 1,5 millió forintos bírsággal sújtották. Ezt méltánytalan büntetésnek tartotta, és bízott benne, hogy vagy mérséklik, vagy teljesen elengedik. Hogy végül mit sikerült elérnie, talán már sosem tudjuk meg, de biztos nem véletlenül dobta el az életét. Azt hangoztatta, hogy ilyen nagy összeget képtelen kigazdálkodni, és egyébként is inkább a családjára szeretné költeni a pénzt” – mondta a jó barát.

Nagyon szerette a gyerekeit

Lajos feleségét nem találta otthon a Bors. Miközben a kapunál vártak, megérkeztek a gyerekek, de mivel egyikük sem nagykorú, velük nem készíthettek interjút. Láthatóan a történtek hatása alatt voltak. Egy helybéli elárulta, hogy a férfi a jelentős korkülönbség ellenére igyekezett sokat foglalkozni a fiával és a lányával.

„Tanítgatta őket fúrni és festeni, fontosnak tartotta, hogy emlékezzenek rá, ha már nem lehet velük. Bár könnyen felkapta a vizet, hamar le is csillapodott. Sosem bántotta a szeretteit. Igazi ajándéknak tartotta, hogy megadatott neki a boldogság. Még tervei voltak, szerette volna a szüleitől örökölt helybéli másik házát felújítani, hogy a gyerekeinek legyen majd saját ingatlana, ha felnőnek” – mondta a helybéli.

„Az utóbbi napokban folyamatosan a kutyáin agyalt. A négylábúak közül csupán az egyik hajlamos arra, hogy odakapjon az embereknek, de azt a kedvencét pont nem engedte el sosem maga mellől.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

hirtv.hu

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk