INSIDER

Felbolydul egész Budapest: útlezárások lesznek a pápalátogatás miatt

Ferenc pápa budapesti látogatása miatt vasárnap reggeltől késő délutánig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől a Hősök teréig vezető utakat.
 • Szerző: Ripost

Ferenc pápa budapesti látogatása miatt vasárnap reggel fél héttől késő délután fél hatig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől a Hősök teréig vezető utakat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleményében tudatta, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) eseménye miatt vasárnap 6.30-tól 17.30-ig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér E porta – 4. számú főút – M0-ás autóút – M3-as autópálya bevezető – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út útvonalat.

Fotó: MTI

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist vasárnap Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

A BKK közölte: a vasárnapi záróesemény miatt a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Lehel térig járnak.

A 72M trolibusz a 75-ös trolival összevonva, az Orczy tér és a Jászai Mari tér között jár. A 70-es és a 73M trolibusz nem közlekedik.

A 74-es trolibusz helyett a 74A trolibusz közlekedik a Csáktornya park és a Mexikói út között, de előreláthatólag 16.00-ig a Mexikói út felé a trolik terelve, az Erzsébet királyné útján közlekednek, ahol a belváros felé át lehet szállni az 5-ös buszra.

A 76-os trolibusz módosított útvonalon, két szakaszon közlekedik a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella uta), valamint a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között.

A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár.

A 100E és a 200E buszok forgalmát hatósági zárás miatt várhatóan több alkalommal is korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében. A 200E vasárnap napközben nem tér be a Cargo Cityhez. A lezárások a közúti forgalmat is érintik, ezért ezekben az időszakokban érdemes korábban elindulni a repülőtérre – közölte a BKK.

Az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a kozut.bkkinfo.hu oldalon olvashatók.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseménye miatt vasárnap 6.30-tól 17.30-ig szakaszosan és időszakosan lezárják:

 • a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér E porta
 • 4. számú főút
 • M0-s autóút
 • M3-as autópálya bevezető
 • Kacsóh Pongrác úti felüljáró
 • Kós Károly sétány
 • Hősök tere
 • Andrássy út útvonalat.

A kongresszus záró szentmiséjét, az úgynevezett statio orbist vasárnap Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén.

A BKK közölte: a vasárnapi záróesemény miatt a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Lehel térig járnak.

 • A 72M trolibusz a 75-ös trolival összevonva, az Orczy tér és a Jászai Mari tér között jár. A 70-es és a 73M trolibusz nem közlekedik.
 • A 74-es trolibusz helyett a 74A trolibusz közlekedik a Csáktornya park és a Mexikói út között, de előreláthatólag 16.00-ig a Mexikói út felé a trolik terelve, az Erzsébet királyné útján közlekednek, ahol a belváros felé át lehet szállni az 5-ös buszra.
 • A 76-os trolibusz módosított útvonalon, két szakaszon közlekedik a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), valamint a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között.

A földalatti rövidebb útvonalon jár

A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár.

A 100E és a 200E buszok forgalmát hatósági zárás miatt várhatóan több alkalommal is korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében. A 200E vasárnap napközben nem tér be a Cargo Cityhez. A lezárások a közúti forgalmat is érintik, ezért ezekben az időszakokban érdemes korábban elindulni a repülőtérre – közölte a BKK.

Bővebben itt olvashatnak a budapesti lezárásokról.

A gyorsforgalmi utakat is érinti a lezárás

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező pápai konvoj áthaladásának idejére az M0-s autóúton, illetve a csatlakozó csomóponti le- és felhajtó ágakon rendőrök irányítják a forgalmat. A forgalom időszakos megállítására, megnövekedett menetidőre kell készülni az M4-es és az M3-as csomópont közötti szakaszon – írja az Útinform.

A rendőrség térképpel segíti a közlekedőket

A rendezvénnyel kapcsolatos forgalomkorlátozásokat színekkel jelölték a lenti térképen, amelyet folyamatosan frissítenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?