INSIDER

Ezt mondják az oltás mellékhatásairól a beoltott idősek

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk! Elkezdődött a legidősebbek oltása – a Ripost az oltás után kérdezte őket a vakcina mellékhatásairól.
  • Szerző: Ripost

A kritikus 30 perc: ennyit kell várni a vakcináció után az esetleges mellékhatások miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bármelyik védőoltás után jelentkezhet oltási reakció. A lehetséges mellékhatásokra az oltó orvos köteles felhívni a figyelmet. A Pfizer–BioNTech-készítmény gyártója szerint fájdalom és duzzanat a beadás helyén, illetve fáradtságérzet, fejfájás, ízületi fájdalom, láz és bőrpirosodás az injekció beadásának helyén előfordulhat, ezért kell várnia helyszínen.

A által megkérdezett emberek egyike sem tapasztalt mellékhatást. Az oltás is gördülékenyen zajlott, gyorsan sorra kerültek és a tűszúrás sem fájt.

Mivel az egészségügyi dolgozók oltása lezárult, elkezdték oltani azokat a civileket is, akik korábban regisztráltak, elsőként a 89 év felettieket. A birtokába jutottak azok a dokumentumok, amelyeket az oltás előtt kell kitölteni. Ezeket egyébként érdemes lehet akár előre, otthon is megírni, így az oltóközpontban erre már nem kell időt szánni.

A regisztráció mindössze alig több mint egy percet, összesen 75 másodpercet vesz igénybe, hogy regisztráljunk a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Erre a linkre kattintva mutatjuk lépésről lépésre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?