INSIDER

Ezért nagy és aljas üzlet az otthon végezhető koronavírus gyorsteszt

A gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége figyelmeztet.
  • Szerző: Ripost

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége figyelmeztetést adott ki – jelentette az Országos Sajtószolgálat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető.”

Otthon végezhető koronavírus gyorsteszt ugyanis nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható. Valószínűleg csalók próbálnak nyerészkedni, kihasználva az emberek félelmét.

 

Ne vásároljanak se drogériákban, se interneten „otthon végezhető, koronavírus-gyorstesztet”!

mondják a szakemberek.

Ha valaki a megbetegedés tüneteit észleli magán, forduljon orvoshoz. Az állami egészségügyi ellátó rendszerben, amennyiben indokolt, elvégzik a szükséges vizsgálatokat, így a korona vírus fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot is.

 

És ezeket olvastad már?