INSIDER

Ezért lett szerzetes Böjte Csaba: „A szüleim a példaképeim”

Hatalmas titkot árult el magánéletével kapcsolatban a ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus nem kímélte Böjte Csaba testvért sem, de szerencsére túl van a nehezén, és végtelenül hálás az orvosoknak, akik nagy odaadással gyógyították meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Idén kiderült, hogy a reverendám nem vírusálló, én is megbetegedhetek. Még nem dolgoztam fel, hogy nem én szolgálok másokat, hanem engem szolgálnak” – emlékezett vissza a kórházban töltött időre a ferences rendi szerzetes a Hot! magazinnak.

20200119 Mátraverebély-SZentkút Böjte Csaba ferences atya
Fotó: Móricz István / BORS

Csaba testvér rengeteget köszönhet a szüleinek. Költő édesapját korán elvesztette, egy verse miatt Ceaușescu-rezsim börtönre ítélte. Ez sarkallta a fiút arra, hogy szerzetesnek álljon és küzdjön a tudatlanság ellen. Az édesanyját öt éve vesztette el, de mindvégig mellette volt.

„Szerencsés embernek tartom magam, a szüleim a példaképeim. Édesapám vállalta a véleményét, az értékeit, és odaállt az eltaposott emberek mellé. Édesanyám számára is az volt a természetes, hogy adni kell annak, aki bajban van. Amikor Dévára kerültem, csak ketten voltunk, és ahogy egyre több árvát fogadtunk be, sokasodtak a segítők, de a legjobb munkatársam az édesanyám volt” – mondta mosolyogva a szerzetes, aki úgy véli, az a legnagyobb ajándék a gyerekeinknek, ha olyan szülőt kapnak, akire érdemes felnézni.

És ezeket olvastad már?