INSIDER

Ez a darnózseli darabolós gyilkosság legnagyobb rejtélye

A bíróság szerint is a férfi okozta a felesége halálát, mégis csak testi sértésért ítélték el. Hazasétálhatott, alig több mint két évet kell majd börtönben töltenie. Vagy nem. Ugyanis még mindig felmentheti vagy súlyosbíthatja a büntetést a Kúria.
 • Szerző: Ripost

Öt és fél év után a Győri Ítélőtábla kimondta: a darnózseli hentes okozta felesége halálát. Mivel nem bizonyítható, hogy ez szándékosan történt, csak testi sértésért ítélték el, hét év börtönt kapott. Eddig 29 hónapot ült, így ha kedvezményt kap, akkor 2 év 3 hónapot kell letöltenie – hacsak nem menti fel a Kúria. Kedden szabadon távozhatott a bíróságról. A feleségével közös vagyont megtarthatja, de a 13 milliós bűnügyi költséget ki kell fizetnie. A összeszedte, mi történt, mit követett el bizonyítottan a hentes, és mi az, ami miatt nem állt meg az előre kitervelt emberölés vádja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A történtek

2011: N. János és N. Judit házassága megromlik, amiben szerepet játszik a férfi agresszivitása. Egy veszekedésük során a gyerekeik szeme láttára kitép egy csomót felesége hajából a fürdőszobában és megveri.

2012 augusztus: a bíróság könnyű testi sértés miatt próbára bocsátja N. Jánost. Felesége közben elköltözik. Megindul a válóper. A tét: a gyermekek elhelyezése és a vagyon – közte több ingatlan – megosztása.

2014 május: A másodfokú bíróság a gyerekeket az apjuknak ítéli. N. Judit elhatározza, hogy a végleges döntésig hazaköltözik, hogy ne szakadjon el a gyerekeitől.

2014. május 27. 20 óra 4 perc: a gyógytornászként dolgozó Judit bezárja munkahelye ajtaját, bekapcsolja a riasztót. Soha többé nem látják.

2014. május 28. éjjel: N. János hazatér, betolat az udvarba és a csomagtartóból egy nehéz tárgyat a földön vonszolva a füstölőhöz visz.

2014. május 29-én testvére bejelentése alapján a rendőrség keresni kezdi N. Juditot. A rendőr először a férjet hívja, aki 20 perccel később a darnózseli réten szétszórja felesége maradványait. Miután csak el nem égett szervdarabokat, szöveteket találnak, azokból a halál okára következtetni nem lehet.

2014 nyarán N. Jánost letartóztatják.

2016. december 2-án a Tatabányai Törvényszék felmenti.

2018. március 5-én a Győri Ítélőtábla új eljárásra utasítja az elsőfokú bíróságot.

2019. március 1-jén a megismételt eljárásban ismét felmentik, bizonyítottság hiányában.

2019. október 29.: A Győri Ítélőtábla elsőként mondja ki bűnösnek testi sértés bűntettében. A szándékos emberölést nem lehetett bizonyítani.

 

Sikerült bizonyítani:

 • Feszült volt a viszony a hentes és felesége között, a férfi nem akarta, hogy az asszony hazaköltözzön, és sem a gyerekeken, sem a vagyonon nem kívánt vele osztozni.
 • A férfi korábban már bántalmazta a feleségét.
 • május 27-én este megvárta Juditot a munkahelye előtt, találkoztak.
 • János okozta a felesége halálát.
 • A férfi kocsijának csomagtartójában megtalálták felesége DNS-ét.
 • A férfi és felesége mobilja a cellainformációk szerint együtt mozgott a nő munkahelyétől Darnózseliben lévő házukig.
 • Látták, amint a férfi betolat az udvarba, és a csomagtartóból egy nehéz tárgyat a földön húzva a füstölőbe visz.
 • Bizonyított, hogy a hentesműhelyében elégette, ledarálta felesége holttestét.
 • Szemtanú igazolja, hogy ő szórta szét felesége maradványait a darnózseli réten.
 • A réten N. Judit maradványait találták meg, ezt szakértők igazolják.
 • Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott végig hazudott, állításait a tanúk és a tények megcáfolták.

Amit nem lehet tudni:

 • Hogyan halt meg N. Judit?
 • Mi okozta a halálát?

 

Mi a családtagok álláspontja?

A darnózseli hentes gyermekei, akik egy fedél alatt laknak apjukkal, a mai napig nem hiszik, hogy édesapjuk meggyilkolta édesanyjukat. A férfi arra való hivatkozással kérte szabadlábon hagyását, hogy nagyon jó a kapcsolata a gyermekeivel, ne szakítsák el tőlük. A gyerekek a bizonyítékok ellenére azt hangoztatják, hogy anyjuk eltűnt.

A hentesnek a testvére próbált alibit biztosítani N. Judit halálának estéjére, de az megdőlt.

Az áldozat, N. Judit szülei bizonyosak benne, hogy a férje ölte meg a lányukat, felháborították őket a korábbi felmentő ítéletek. Most is úgy vélik, előre kitervelt emberölés miatt kellett volna elítélni a férfit.

És ezeket olvastad már?