INSIDER

Etesd a dokit! Ingyen ebédet kapnak a légimentők, pizza érkezik a kórházakba

Újraindult az „Etesd a dokit!” kampány. Ennek keretében sok étterem, ételkiszállító is ingyen¬ebéddel próbál segíteni az egészségügyi dolgozóknak a nehéz helyzetben.
  • Szerző: Ripost

A frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozókat az első hullámban is „etették” a jótékonysági szervezetek és cégek, most a járvány erősödésével újraindult ez a fajta segítség, melynek nagyon örülnek az érintettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

50 ezer adag ételt osztottak ki tavasszal

A civil kezdeményezésű csoport tavasszal azért jött létre, hogy a koronavírus-járvány idején is megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a fokozott veszélynek kitett, leterhelt egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok, ápolók és idősgondozók. Több mint 50 ezer adag jó minőségű ételt osztottak szét. Most is nagy szükség van a támogatásra. Van egy konyha, ahova a kis- és nagytermelők, cégek élelmiszer-adományát összegyűjtik és séfek, szakácsok készítenek belőlük ételt. A projekthez munka nélküli szakácsokat is alkalmaztak, megduplázva a segítséget. A kezdeményezést nemcsak élelmiszerrel, hanem pénzadománnyal is lehet támogatni. Ugyanakkor a kiszállításban, illetve a tárolásban is elkél a segítség. A múlt héten partnerségre léptek a Wolttal, így a legkritikusabb pontokon dolgozókhoz is el tudják juttatni az ételt.

Ingyen ebédet kapnak a légimentők

Karácsonyig mindennap meleg ételt kapnak a légimentők a Magyarországi Légimentésért Alapítvány szervezésének és a Teletál Ételfutár támogatásának köszönhetően. Mindezt nagy örömmel fogadták a dolgozók.

„Nagy segítséget jelent a mindennap biztosított meleg étel a dolgozóinknak. Időt és energiát takaríthatunk meg az által, hogy nem kell az ételek elkészítésével vagy megrendelésével bajlódnunk, kiszámítható és pontosan tervezhető az ebédidő a napi feladatokhoz mérten. Vannak olyan napok, mikor a bázisainkon több napot töltenek egymás után a kollégák, így ők is mindennap friss ebédhez jutnak” – mondta el a -nak Csathó Mónika, a Magyar Légimentő Kft. szervezési felelőse.

„Mind a hét bázisunk valamennyi kivonuló légimentő dolgozója, valamint a központi, budaörsi bázis technikai és kiszolgáló személyzete is kap meleg ebédet” – tette hozzá.

Pizzát visznek a kórházi dolgozóknak

A Pizza King a Baptista Szeretetszolgálat segítségével pizzákkal kedveskedik a nehéz körülmények közt is helytálló orvosoknak, nővéreknek. Mindennap más kórháznak segítenek. Meglepték már a Heim Pál Gyermekkórház, a Szent László Kórház és az Uzsoki utcai Kórház Covid-osztályát és a Szent László kórház dolgozóit is. A tervek szerint egy hónapig folytatják az ingyenpizzák kiszállítását.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?