INSIDER

Erről álmodik az elefántlábú magyar fiú, és most úgy tűnik, álma valóra válhat

Kanalas Dávid a Borsod megyei Tiszakarádon él, nagyon szerény körülmények között. A fiatal fiú nem mindennapi rendellenességgel született: erősen vizesedik az alteste, mindkét lába hatalmasra dagadt és többször volt már sérve is. Az az álma, hogy egyszer majd nemcsak az interneten, hanem a való életben is tud találkozni és programokat szervezni a barátaival.
  • Szerző:

„Nagyon szegény családban nőttem fel. A kevéske pénzünk elment arra, hogy kórházba és orvosokhoz hordtak, de sajnos a lakóhelyemen nem tudtak rajtam segíteni, a TB-t sem tudtuk az utóbbi időben fizetni. Ezért gondoltam, hogy talán Budapesten nagyobb esélyem van arra, hogy segítenek, ezért feljöttem a testvéreimhez” – mesélte a -nak Dávid, akinek folyamatos fájdalmai vannak. Görcsöl a lába, lüktet a sérve, így gyengesége miatt már a boltba sem tud lemenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Az az álmom, hogy annyit javítanak az állapotomon, hogy nem csak az interneten tudom majd tartani a kapcsolatot a barátaimmal, hanem programokat is szervezhetek velük. Nagyon szeretnék a többi 19 éves fiataléhoz hasonló életet élni” – mondta lapunknak Dávid.

Fotó: Ripos

A fiút Varga Brigitta vette észre az utcán, és a fiatal nő nem tudott mellette elmenni. Megállt, és beszélgetni kezdtek.

Varga Brigitta
Fotó: Facebook

„Kiderült, hogy szegénynek a TB viszonyát is rendezni kellene, de még csak egy egyszerű telefonja sincs, ruhája is alig. Lefotóztam, és kitettem több csoportba is a Facebookon. Valóságos csoda történt egy nap leforgása alatt! Azóta folyamatosan érkeznek az adományok” – mondta Brigitta, aki szerint a legörömtelibb hír, hogy jelentkezett egy specialista is, aki felajánlotta, hogy a Nyirok Ödéma Központban ingyenesen kezelik majd Dávidot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?