INSIDER

Elrendelték a Viking Sigynt követő hajó ukrán kapitányának bűnügyi felügyeletét

A segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indult eljárás.
  • Szerző: Ripost

Elrendelte a bíróság a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajó mögött haladó Viking Idun hajó kapitányának bűnügyi felügyeletét – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közleményben felidézték, hogy a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben a Viking Idun kapitányának bűnügyi felügyeletét indítványozta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

Hozzátették: a Viking Idun ukrán kapitányát a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi idézésére önként jelent meg a rendőrségen, amely őrizetbe vette és kezdeményezte a letartóztatását. A kerületi ügyészség – figyelemmel a gyanúsított önkéntes megjelenésére is – a kapitány bűnügyi felügyeletének elrendelésére tett indítványt, az eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság írja elő magatartási szabályként, hogy a gyanúsítottnak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon. A bíróság megállapította, hogy a gyanú megalapozott és elrendelte a bűnügyi felügyeletet az indítványnak megfelelő magatartási szabállyal.

 

És ezeket olvastad már?