INSIDER

Elképesztő szeméthalmok között újra megnyílt a csótányos pizzéria

A hatóság szakemberei január közepén olyan elképesztő állapotokat találtak egy budapesti kiszállítós pizzéria ellenőrzésekor, hogy azonnal bezárták a helyet. Tegnap újra kinyitott. Elmentünk megnézni, és elképesztő szeméthalmokra bukkantunk a hátsó udvarukon.
  • Szerző: Ripost

Töredezett csempeburkolat, konyhában nagy felületen levált mennyezeti festés, egerek, csótányok – ilyen állapot fogadta az ellenőröket a házhoz szállítást végző budapesti pizzériában. A hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, koszos hulladékgyűjtő edények, a poros, pókhálós falazat mind veszélyeztetették az ott tárolt alapanyagok tisztaságát. Nem volt kézmosó mindenhol, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer. Csótányok másztak az üzlet egész területén, így a konyhában, a raktárban, az öltözőben, az irodában, a dagasztó helyiségekben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Nébih

A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a hűtőben, polcokon, edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is, néhol pedig csótánytetemek díszelegtek. A konyhai hűtő mögött még élő egerek szaladgáltak.

Fotó: Sulyok László/Ripost

Végül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a hiányosságok kijavítása után úgy ítélték meg, hogy újra kinyithat a pizzéria, amely egy ismert lánc tagja.

Fotó: Nébih

A budapesti, Dózsa György úti pizzázóba tegnap a is ellátogatott, és megdöbbentő állapotokat találtunk: a helyszínen a kiszállítást végző autók mellett egy nagy rakás szemét tárult a szemünk elé – talán ezért jöttek a csótányok és az egerek? A tulajdonossal is sikerült beszélnünk, aki nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit tett hozzá, hogy minden rendben van, mióta újra kinyitottak január 20-án, üzemelnek tovább. Megkerestük az ismert üzletlánc központját, hogy nem tartják-e a márkanevük lejáratásának, hogy ilyen szeméthalmok közepén áll a pizzaszállító autó, de lapzártánkig nem reagáltak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?