INSIDER

Elképesztő részletek derültek ki a budapesti kiskorú fegyveres rablóbandáról

Az egyikük apja nemzetközileg is elismert szívsebész.
  • Szerző: Ripost

Egy országos hírű, sőt nemzetközileg is elismert szívsebész fia is tagja volt annak az ötfős bűnbandának, amelyik egy hónap alatt több rablást is végrehajtott a Gellérthegyen és környékén.

Az elkövetők még kamaszok, két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiút gyanúsít a rendőrség. Kivétel nélkül mindannyian rendezett családból származnak, otthon elvileg fogták őket. Legalábbis erre utal, hogy egyiküket volt, hogy nem engedte el barátaival az anyukája, mert nem volt készen a leckéje, így a tini aznap nem tudott rabolni.

Akcióikat minden valószínűség szerint heccnek gondolták, nem pénzt akartak, hiszen egyiküknek sem volt szüksége rá. Az öt fő változó összetételben követte el ezeket a bűncselekményeket, olykor kő-papír-olló játékkal kisorsolva azt, hogy éppen kinél lesz a fegyver.

Az öt fiatal pár hónapja ismeri egymást, akik közül ketten általános iskolába, egy fiú középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár. Utóbbiak közül az egyik fiatal egy egyházi iskola tanulója.

„A kamaszokra jellemző a lázadás, főleg a szülői minta és értékrend ellen, ez azonban nagyon szélsőséges megnyilvánulás. Ilyen korban minden érdekes, ami tilos, és annál vonzóbb, minél távolabb van a családi értékektől. Valószínűleg mindenük megvolt, amit akartak, ezért az adrenalinszintjüket már csak egy ilyen szörnyűség tudta felvinni. Ők csak együtt érezhették magukat erősnek és bátornak, egyenként feltehetőleg soha nem mertek volna ilyesmit elkövetni” – vélekedett Csehák Hajnalka szakpszichológus.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az öt fiút fegyveresen elkövetett rablás bűntett, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket. Letartóztatásukról ma dönt a nyomozási bíró – írta a Blikk.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?