INSIDER

Életmentő műtétet hajtottak végre Till Tamás édesanyján

A férje szerint a szervezete eddig bírta a stresszt.
  • Szerző: Ripost

Pokoli héten van túl a 20 éve nyomtalanul eltűnt Till Tamás édesanyja. Katalin soha egyetlen percig sem adta fel a reményt, hogy fia él még, és előbb vagy utóbb hazatalál. Éppen ezért sem ő, sem férje azóta sem változtatta meg a telefonszámát, és fiuk szobája is ugyanúgy van, ahogy még ő hagyta. Az elmúlt 20 évben Tamás szülei minden létező követ megmozgattak, hogy gyermekük nyomára bukkanjanak, ám – sajnos – eddig mindhiába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Úgy tűnik, az idegőrlő várakozást Katalin szervezete nem bírta tovább, az asszony nemrégiben az otthonában sztrókot kapott. A férje biztos benne, hogy a betegségének köze van fiuk nyomtalan eltűnéséhez.

„Számomra nem kétséges, hogy Kati teste eddig bírta a gyötrelmeket, amelyeket kiállt, amióta hazavárja a fiunkat. Egyszerűen már annyira sok lehetett a szervezetének a stressz, hogy egyszerűen kikapcsolt az agya. Egyszer csak azt láttam, hogy elgyengül a teste, a szája legörbül, a bal keze pedig nagyon zsibbad. Rögtön hívtam a mentőket. A rosszulléte után négy órával már a műtőben volt” – idézte fel a Blikknek a drámai pillanatokat Till Mátyás.

Katalin fejéből először kioperáltak egy vérrögöt, de másnapra bevérzés alakult ki, ezért felnyitották a koponyáját. Vagyis Tamás édesanyja, 20 órán belül két életmentő műtéten esett át. Pécsett szépen gyógyult, ezért átszállították egy, a lakhelyükhöz közelebbi kórházba, rehabilitációra.

„Nem okolom az orvosokat, hiszen nem az ő hibájuk, de ebben az intézményben nincsenek meg a feltételei a feleségem gyógyulásának. Ráadásul tüdőembóliát is kapott. Most a krónikus osztályon van, amit ő csak úgy hív, elfekvő. Mivel az agya teljesen ép, pontosan tudja, hogy mi történik vele, és nagyon elkeseredett. Nem mozgatják, csak fekszik naphosszat, amitől már komoly fájdalmai vannak. Elvinném innen, de tehetetlen vagyok. A koronavírus-járvány miatt még inkább nehéz elintézni az áthelyezését olyan kórházba, ahol megfelelő rehabilitációt kaphat. Én azonban nem nyugszom addig, amíg nem hozom ki onnan. Makacs ember vagyok, ahogy a fiamat is hazavárom 20 év után is, hiszen tudom, hogy él, úgy Katiért is mindent megteszek” – fogadkozott Till Mátyás.

És ezeket olvastad már?