INSIDER

Ez történt a 74 éves bácsival, aki a felesége sírjához indult

Szerda délután kapták a riasztást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói.
  • Szerző: Ripost

Szerda délután 15:03 perckor jelentették be a rendőrségen, hogy eltűnt egy 74 éves bácsi Tégláson.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az 1947-ben született, idős, demens, mozgásában korlátozott férfi még kedden este tűnt el otthonából, ismeretlen helyre távozott kerékpárjával. Szemtanúk és kamera felvételek segítségével kiderítették, hogy a téglási temető irányába látták kerékpárját tolva.

A család megerősítette, hogy Laci bácsi a felesége sírjához gyakran látogatott ki biciklivel. Ezen a nyomon indultak el a kutató-mentők.

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület felmérte a területet és 4 emberrel, 2 kutyával indult neki a keresésnek.

Az egyik kutya hamar nyomra vezette a mentőket. Cooper a keresés megkezdését követően fél órán belül jelzést adott, hogy megtalálta Laci bácsit.

életet mentettek

Fotó: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

„Megtalálása után csapatunk megkezdte Laci bácsi általános egészségügyi állapotának felmérését. Mely során kiderült, hogy sérülés nélkül, enyhe kiszáradás tünetein kívül nagyobb baj nem történt vele. Megkezdtük a folyadékpótlást és a mentőszolgálatnak már jó egészségügyi paraméterekkel tudtuk átadni„ – számol be az életmentésről a Facebook-oldalán az egyesület.

A keresésben részt vevő kutatóknak, a két kutyának, Coopernek és Brutnak is megköszönték, hogy életet mentettek. Külön kiemelték Téglás polgármesterét, Szabó Csabát, aki végig jelen volta keresés alatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?