INSIDER

„Elegem van!” – megosztja a netezőket a négygyerekes magyar anyuka őszinte levele

Futótűzként terjed a vallomás, sokak szerint végre valaki leírta az igazságot, mások felháborítónak tartják a levelet.
  • Szerző: Ripost

Megosztó, de mindenképpen nagyon őszinte levél látott napvilágot egy négygyerekes anyától. Már a levél első sora is olyan, mint egy fuldokló utolsó kiáltása. Sokak szerint az anyuka végre egy bátor nő, aki felvállalta azt, amit érez, mások azt írják, nekik nem teher a gyermekük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com Képünk illusztráció

„Elegem van! Ez, ami itt minden nap megy, szerintem mindenki tudja, hogy nem oktatás! NINCS OKTATÁS! Ez csak tűzoltás, egy vészmegoldás, csak épp nekünk szülőknek úgynevezett NULLFORINTOS MÁSODÁLLÁS! EMBERTELEN! A gyerekek meg idegbetegek, unottak, le se tojják már az egészet... mi szülők hajunk tépjük, nem élvezzük, magyarázunk, értelmezünk, diktálunk, osztunk, szorzunk, varrunk, festünk, tojunk a tesiből feladott haserősítő gyakorlatokra, másolunk, most már a Google a legjobb barátod.. A homeoffice szót elküldöd jó messzi tájra, persze énekelve, hogy az ének óra is meglegyen tartva.. hogy sose halld többet, a digi oktatás hallatán, már hánynod kell. Szeptemberben meg ha indul a suli, a gyerek egy agyilag visszafejlődött kis szörnyeteg lesz, az elkényelmesedett otthonléttől, nulla szocializációval.. Gyerektársak nélkül.. A mobilja az, aki még életben tartja.. SZÖRNYŰ!!!!! Ja, TARTSUNK KI, HURRÁ, ITT A VAKÁCIÓ!!! Na, most tegye fel a kacsóját, aki ennek örül de őszintén???!! Na, ugye ha volt idén 200 nap szabid, akkor nincs gond megoldod, de ha nem, vagy nem dolgozol, vagy kilövöd a gyereked a Holdra, de ha van sok pénzed, elküldöd 2 hónapra jó messzi táborba nyaralni.. Ha nekem valaki azt mondja, hogy ősszel úra indul ez a borzalom, akkor se érdekel ha valami szipi-szuper őskori baktérium mászott elő a jégkorszakból, az én gyerekeim mennek ISKOLÁBA, vagy addig ordítok, amíg az EURO MILLIÁRDOKBÓL nem jut az otthon maradó szülőknek fizetség, amiért áldozatosan kiállnak a saját gyermekük mellett, és segítik őket a tanulásban hónapok óta! Szabi már nulla, dögölhetsz bele a munkába, ja és persze, éhen is dögölhetsz, mert eddig nem dolgoztál..” – szól a megosztó levél.

A netezők között akad, aki egyetért, és akad, aki szörnyűlködik az őszinte sorokon:

„Szülőnek lenni nem könnyű! Ilyen nehéz helyzet az igazi próbatétel! A gyermek ajándék! Ilyenkor is!”

„Én szeretek itthon lenni a gyerekemmel , nekem ez nem okoz gondot !!! Az elején kicsit szokatlan volt , de ma már teljesen gond nélkül jól megy.”

„Nagyon gáz anyuka lehetsz örülök hogy nem vagyok a gyereked!”

„Mivan? Rájöttek egyesek arra, hogy a gyerekkel foglalkozni kell? Ezek szerint a tanár mégsem hazudott a szülői értekezleten?”

Mint kiderült, a posztot a Facebookon leginkább az anyuka férje osztogatja, ő azonban nem viseli annyira jól a negatív kritikát, egy fiatal nő megosztotta, hogy a férfi nyomdafestéket nem tűrő üzenetekkel bombázza egy kommentje után.

És ezeket olvastad már?