INSIDER

Egyre rosszabb: drogosok és alkoholisták tanyája lett Józsefváros

Lassan saját otthonukat sem merik elhagyni az Auróra utca lakosai. Egyszerűen tarthatatlanná vált a helyzet, de senki nem segít rajtuk.
  • Szerző: Ripost

Két éve szenvednek a VIII. kerületi Auróra utcában élők a mindent összepiszkító, gyakran alkohol miatt támolygó emberektől. Esténként pedig a szórakozóhelyek látogatói miatt elviselhetetlen a helyzet.

Józsefváros nem csak a drogosok, hanem a hajléktalanok és alkoholisták tanyája is lett – számolt be róla a Metropol. Állandósulni látszik a tisztasági probléma és a romló közbiztonság, a helyi lakosok szerint a legnagyobb káosz a II. János Pál pápa tér melletti Auróra utcában uralkodik.

Az utcában két társaság is megkeseríti az ott élők mindennapjait: az egyik egy kerthelyiséghez, a másik egy üvegvisszaváltóhoz kötődik
Fotó: Metropol

Az utcát elálló csövesek, az elviselhetetlen bűz, a hangoskodó fiatalok és a hozzájuk kapcsolódó utcai vizelés mostanra általános problémát jelent, ami ellen a lakókon kívül úgy tűnik, nem tesz senki semmit.

Épp azok a lakók küzdenek egy szebb környezetért, akik olykor saját házukba sem tudnak bejutni az útjukat álló csövesek miatt. Ám a problémák forrása nem ismeretlen…

Elmesélték milyenek a szomorú mindennapok a VIII. kerület kis utcájában.
Fotó: Metropol

„Az utcában és a kerületben lakók már nem tudják, hogy kihez fordulhatnának. Az utca egyik végen nyitottak évekkel ezelőtt egy vegyesboltot, ami fokozatosan egy üveg- és dobozvisszaváltóvá vált, így az egész városból odavonzza a gyűjtögetőket. A vegyesbolt végül picit arrébb költözött, és most itt maradtunk ezzel a visszaváltóval, ami körül folyamatosan elviselhetetlen a szag és a mocsok” – mondta elkeseredetten a Metropolnak Ágnes.

Az Auróra utca lakói megunták az áldatlan állapotokat
Fotó: Metropol

„Egyszer, amint a bolt mellett ácsorogtunk, hirtelen egy fickó kifutott a boltból. Megállt két parkoló autó között, felnézett és ránk mosolygott Majd mindenki döbbenetére letolta a gatyáját, leguggolt, és odapakolt egy nagy adagot. Majd mint aki jól végezte dolgát, felpattant, miközben felhúzta a nadrágját újra ránk mosolygott, majd visszaszaladt a boltba. Nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk” – tette hozzá.

A lakók megpróbáltak összefogni és közös erővel kezdték takarítani a mocskos betont. Amivel azonban csak gúny tárgyává váltak és sokszor beléjük kötöttek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?