INSIDER

Egy belvárosi étterem a netről tudta meg, hogy illegálisan kinyit ma

Teljesen szürreálisra sikerült a hétfőre meghirdetett tömeges nyitás! Budapest belvárosából mindössze három hely került fel az illegálisan nyitó üzletek térképre. Az egyik hely tulajdonosa azt mondja: nem akartak részt a kezdeményezésben, valaki a hátuk mögött rakta fel őket a térképre.
  • Szerző: Ripost

Február elsejére hirdették meg a tömeges nyitás kezdeményezést, az ebben részt vevő üzletek, éttermek címeit egy interaktív térkép mutatta. A kezdeményezés lényege az volt, hogy az üzletek a korlátozások ellenére, illegálisan megnyissák ajtóikat a vendégek előtt. Úgy tűnik azonban, hogy a hétfőre meghirdetett akció kudarcba fulladt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A térkép szerint Budapest belvárosában három hely is kinyitott illegálisan hétfőn, mi azonban ezeket is zárva találtuk.

Az Astoria és a Deák Ferenc tér között található egyik étterem láthatóan zárva tartott február elsején is, benn a székek is az asztalokra voltak pakolva. Mégis, ők voltak az egyik, a három beharangozott belvárosi étterem közül. Felhívtuk őket, a tulajdonos azonban legnagyobb meglepetésünkre azt mondta: nincsenek nyitva, és nem is tervezték a nyitást.

„Mi nem leszünk nyitva, és már ennek az oldalnak is jeleztük ezt a problémát, és kértük, hogy SOS szedjenek le minket. Én a térképen úgy érzékeltem, hogy bárki felrakhat bármilyen éttermet, csak el kell fogadni a szabályzatot, és már fel is kerül a listára. Ilyen erővel bárki, bármilyen éttermet felrakhat ezek szerint” – mondta a tulaj a nak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?