INSIDER

Egészségügyi szájmaszkról terjedő friss álhírt cáfolt Müller Cecília

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján ismertette a friss híreket.
  • Szerző: Ripost

Az Operatív Törzs pénteken megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, melyen Müller Cecília országos tiszti főorvos többek között arról beszélt, hogy a cukorbetegekre is nagyon veszélyes a koronavírus, ezért ha pozitívak lesznek, konzultáljanak az orvosukkal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/kormany.hu
Fotó: kormany.hu

„A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen” – közölte Müller Cecília utalva arra, hogy emelkedik a kórházban lévők száma.

Müller Cecília újságíró kérdésre egy álhírt is megcáfolt: nincs semmilyen levél arról, hogy az egyszer használatos FFP-maszkokat az orvosoknak többször kell használniuk. Két hétre elegendő tartaléka van az intézményeknek védőfelszerelésből.

Tiszaújvárosi gócpont

Müller Cecília a tiszaújvárosi gócpontról azt mondta, hogy 1717 PCR-vizsgálatból 242 lett pozitív. Ezután 173 főt minősítettek szoros kontaktnak. Mint mondta, nagy kihívás ennek a menedzselése. Az izoláció rendkívül fontos, így elkülönítették a pozitív személyeket és a nem pozitívakat, valamint a negatív kontaktszemélyeket, így nem tudják bevinni a fertőzést a városba, a közösségbe. Középsúlyos, vagy súlyos megbetegedéssel nem kell számolni, mindössze egy fő került kórházba.

Nemzeti konzultáció

Müller Cecília arról is szót ejtett, hogy a nemzeti konzultáció révén látszik, hogy a lakosság véleménye és a járványügyi intézkedések egybevágnak, főleg a maszkviselés terén.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?