INSIDER

Durva dolgot tett a biofű hatására a 16 éves kamasz

Szervkereskedőnek nézte a rajta segíteni akaró mentőt és megkéselte.

Három slukk egy kábítószeres cigarettából – ennyi elég volt ahhoz, hogy a 16 éves K. Krisztián tönkretegye az életét, és kis híján gyilkoljon. Megkéselte a rajta segítő mentőápolót, állítja: azért, mert hallucinált. A fiút tegnap jogerősen négy év letöltendő fogházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla.

Iskolába indult, de jött Guszti

K. Krisztián átlagos kamasz volt, rendes családban nőtt fel, járt iskolába, asztalosnak készült. 2015. november 3-án, néhány nappal a 16. születésnapja után, ahogy máskor, iskolába indult. A buszmegállóban azonban összetalálkozott Guszti nevű ismerősével, aki rávette, hogy hagyják ki a tanítást, inkább szívjanak el egy füves cigarettát. Valójában azonban egész más hatóanyag volt a dohányban, úgynevezett biofű, ami legalább ötször veszélyesebb.

Felmentünk egy panel tetejére, beleszívtam kettőt-hármat, aztán nemsokára rosszul lettem, émelyegni kezdtem, hánytam és úgy éreztem, hogy lebénult mindenem” – így írta le a bíróságnak az érzést a fiú.

Szervkereskedőnek nézte a mentőt

Guszti persze olajra lépett, az egyik lakó vette észre a tántorgó fiút és hívta ki a mentőket. Vallomása szerint K. Krisztián folyamatosan hallucinált. Azt képzelte, hogy szervkereskedők, és elrabolták. Még arra is biztatta a mentőket, hogy az anyjától kérjenek váltságdíjat. 

Hogy mi történt ezután és mivel védekezett a kamasz a bíróságon, a teljes cikket a mai %%-ban elolvashatod. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?