INSIDER

Durva bűnbandára csapott le a rendőrség Óbudán, még a 71 éves anyuka is maffiatag volt

Drogbandára csapott le a rendőrség, most emelnek vádat a gyanúsítottak ellen.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken három férfival és egy nővel szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirat lényege szerint a 48 éves I. r. vádlott 71 éves édesanyjával, a II. r. vádlottal, valamint a III. r. és IV. r. vádlottakkal 2018. novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki és vezetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra beszállítása és itthoni értékesítése volt.

A nyomozás megállapította, hogy drogbehozatalhoz az I. rendű vádlott rendelkezett holland kapcsolatokkal, így az árut ő rendelte meg, majd a vádlottak Magyarországon autót béreltek és azt valamelyikük kivitte, miközben a többiek a Budapest – Eindhoven – Budapest repülőjárattal kísérték őt.

A megvásárolt drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük – tipikusan a II. rendű vádlott – hozta be Magyarországra, ahol már a többiek várták őt, majd azt a III. rendű vádlott óbudai lakásában raktározták és onnan adták el.

A legutolsó szállítmány 2019. január 12. napján este érkezett Magyarországra, amikor a vádlottak elfogására éppen III. rendű vádlott lakásának mélyparkolójában került sor, amint éppen a szállítmány rakodták ki a bérelt gépkocsiból. Ekkor a rendőrök mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer darab amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást és mivel már korábban mindkettőjüket elítélték kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért különös visszaesőnek tekinthetők, közülük az I. rendű vádlottra életfogytiglani szabadságvesztés büntetés kiszabására is tett indítványt a főügyészség.

És ezeket olvastad már?