INSIDER

Dráma: Végzett a koronavírus a legyengült, fiatal magyar sportolóval

Mindössze 29 évesen hunyt el Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja. A fiatal férfi leukémiával küzdött, majd elkapta a koronavírust is.
  • Szerző: Ripost

Ifjabb Gönczi János szervezetét egy évvel ezelőtt megtámadta az egyik legrettegettebb betegség, a leukémia. Ez iszonyatos fájdalmakkal járt, de ő harcoshoz illő bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat. Még kisfiú volt, amikor a küzdősportokkal foglalkozó édesapja magával vitte az edzőterembe, ahol hamar kiderült, hogy örökölte a tehetséget. Gyorsan fejlődött, és felnőttkorára a kempóban, a kick-boxban és a kung-fuban is bajnoki címet szerezett - írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

János kiváló tagja volt a TEK-nek is (Fotó: illusztráció – MTI / Koszticsák Szilárd)

Sosem kellett nógatnom, ki­váló volt a munkabírása” – mesélte idősebb Gönczi János, a gyászoló apa. „A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárítási Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta” – mondta az apa.

A harcosnak tavaly novemberben csak néhány hónapot jósoltak az orvosai, de ő nem volt hajlandó ebbe beletörődni.

Gönczi János, karjában legkisebb öccsével és a testvérük, Alex (Fotó: Bors)

„Már úgy tűnt, hogy le­győzte a betegséget. Végig a kórházban volt. Elkapta a koronavírust is, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett” – csuklott el az édesapa hangja. Augusztusban egy hétig kómában volt.

A TEK törzsőrmesterének rengeteg váladék gyülemlett fel a tüdejében, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy leszívják azt.

Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdett szinte könyörögni: 'Apa, ne engedd, hogy altassanak!' Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk. Bevezettek egy csövet a szervezetébe. Még reménykedtünk, de sajnos hiába. Testvérei, a huszonnégy éves Alex és az ötéves Áron is nagyon szerette. Nem felejtem el, ahogy a kisfiam vidáman szaladgált otthon a szobájában, azt hajtogatva, hogy él a bátyja!”

Az édesapát másnap reggel értesítették a kórházból, hogy legnagyobb gyermeke szíve leállt. A harcost a TEK saját halottjának tekinti.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?