INSIDER

Dr. Bense Tamás: Családokat irthat ki egy oltatlan gyerek!

Dr. Bense Tamás szerint családokat irthat ki egy oltatlan gyerek. A gyermekgyógyász lapunknak ki is fejtette, hogy mi áll drasztikus kijelentése mögött.
  • Szerző: Ripost

Markáns véleményt fogalmazott meg dr. Bense Tamás, az ismert gyermekorvos. Szerinte családokat írthat ki egy oltatlan gyerekek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Bense Tamás gyermekgyógyász szerint akár családokat írhatnak ki az oltatlan gyerekek. Fotó: Ripost

„Annak ellenére, hogy az egyetlen igazi megoldás a koronavírus okozta betegség és fertőzés ellen az oltás lenne, kétségbeejtően leesett az oltási kedv, ami egyaránt vonatkozik a gyermekekre és a veszélyeztetett korban lévő 60 év felettiekre is” – osztja meg tapasztalatait Bense doktor, aki az okokat a következőkben látja.

„Az oltásellenesek egyre intenzívebben támadnak és nagyon sok embert tudnak negatívan befolyásolni bugyuta érvekkel” – vélekedik. „Jelenleg a járvány legújabb hulláma még csak a felfutó szakaszában van, de remélhetőleg az előző nagy kiugrás szintjét már nem fogjuk elérni. Ugyanakkor a környező országokat figyelve nem lehetünk nyugodtak, mert vannak közel hasonló átoltottságú nemzetek, ahol igenis nagy számban terjed a betegség” – hívja fel a figyelmet a szakember.

„Családokat írhatnak ki az oltatlan gyerekek”

Bense Tamás rendkívül fontosnak tartja, hogy a rádiók, televíziók, újságok, orvosok, pedagógusok intenzív oltás melletti tevékenységet végezzenek. „Ez óriási felelősség, mert a korrekt információkkal életeket menthetünk!” – hangsúlyozza. Hozzáteszi, ez azért is lényeges, mert a gyermekek, akik látszatra, észrevétlenül vagy enyhe tünetekkel vészelik át a betegséget, igen komoly terjesztők. „Akár családokat irthatnak ki, ha oltatlan nagyszülőkre, szülőkre talál az általuk hazaszállított vírus!”.

Rengeteg gyermek kínlódik tüdőszövet elhalással, szívpanaszokkal a poszt-Covid szindróma miatt

Bense doktor fontosnak tartja újra és újra hangsúlyozni, hogy azoknál a gyermekeknél, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust, hetekkel később jelentős utótünetek jelentkezhetnek.

 

Itt az ősz, sok a beteg, lázas gyermek

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

„Ők akár hónapokon keresztül gyógyulhatnak, de nem minden esetben valósul meg a teljes gyógyulás. Jelenleg is nagyon sokan kínlódnak idegrendszeri tünetekkel, szívpanaszokkal, tüdőszövet elhalással, ízületi és bőr problémákkal akár hónapok óta. Ez az úgynevezett poszt-Covid szindróma miatt van. Sajnos néhányan életre szóló maradandó károsodással vészelik át a betegség utótüneteit Ugyanez felnőttekre is vonatkozik”.

Az oltás az elsődleges megoldás a vírussal szemben

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Az első számú védekezés a vírussal szemben az oltás lenne minél magasabb számban – mondja Bense Tamás. „Lehetőleg 85 százalék feletti átoltottság lenne kívánatos, de ne feledkezzünk meg róla és újra tanuljuk meg a fertőtlenítést, kézmosást, a maszk használatot, főleg zárt térben és a távolságtartást se feledjük!”.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?