INSIDER

Dömötör Csaba: A baloldalnak nem sürgős a veszélyhelyzet meghosszabbítása

A politikus friss videót tett közzé a Facebook-oldalán.
  • Szerző: Ripost

Friss videót tett közzé Facebook oldalán Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba friss videóban beszélt arról, hogy a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítására tett javaslatot, de a balodali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt

A politikus többek közt a következőket mondta:

A kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítására tett javaslatot, de a balodali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt. Ha rajtuk múlna, február végén megszűnne a bértámogatás, a hitelmoratórium és a védekezést szolgáló szabályok is.”

Gondolatait összegezve úgy fogalmaz Dömötör Csaba: „ilyenkor derül az ki, hogy a nehezebb időszakokban kire lehet számítani, és kire nem. A baloldara nem lehet. Most sem”.

Dömötör Csaba a közösségi oldalára hétfőn feltett videóban azt mondta, mivel a járvány nem múlt el, a kormánypártok a veszélyhelyzet meghosszabbítására tettek javaslatot, de a hétfői országgyűlési szavazáson a baloldali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt. „Ettől függetlenül a kormánypártok azon lesznek, hogy mihamarabb meg lehessen hosszabbítani a veszélyhelyzetet” – fűzte hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, az már látszik, hogy a baloldal visszatért ahhoz a politikához, amelynek lényege: „minél rosszabb a kormánynak és az országnak, nekik annál jobb”. Hangsúlyozta, hogy ez a politika éppen annyira felelőtlen, mint amennyire érzéketlen. „Érzéketlen arra, hogy a gyors döntéseken most emberéletek és munkahelyek múlnak” – mondta. Dömötör Csaba szerint ilyenkor derül ki, hogy a nehezebb időszakokban kire lehet számítani és kire nem. „A baloldalra nem lehet, most sem” – jegyezte meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a baloldali frakcióvezetőknek adott válaszában alaposan helyretette a különféle hazugságokat.

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetőknek válaszolva azt mondta, hiba, ha a Jobbik frakcióvezetője oltásellenes hangulatot kelt. Hagyják abba az oltásellenes agitációt! – tette hozzá.
Sértőnek érzem, hogy a nemzeti konzultációt bohóckodásnak minősíti a Jobbik.

Vannak, akik azt gondolják, hogy ami tőlünk nyugatra van, az jó, és a magyar hatóságok nem alkalmasak a munkájuk elvégzésére, de az, hogy a magyar orvosok és kutatók véleményét a brüsszeli mögé sorolják, az egyszerűen elfogadhatatlan – mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Önök vörösbárói és tőkés csoportjai is kapnak beruházási támogatást, ha gazdaságilag értékes programokkal állnak elő. Gazdaságpolitikát nem lehet pártpolitikai alapon csinálni – tette hozzá. Nincs másfél milliós részmunkaidős állású ember – mondta a kormányfő Tóth Bertalannak.

Nem ízléses a halálozások kapcsán megszólalni, és valóban a halálozás a legfontosabb – mondta a kormányfő. Az Eurostat adatai alapján 9 százalékos többlethalálozás volt tavaly, de több európai országban bőven 10 százalék felett volt ez az adat – ismertette Orbán Viktor. A gazdaságvédelem eredményessége abban mérhető le, hogy 5,2 százalékos visszaesés volt tavaly, míg sok európai országban ennél lényegesen rosszabb adat volt – tette hozzá.

„Ez egy fantasztikus eredmény”

Csökken a GDP, miközben a munkában álló emberek száma nem csökkent, ez egy fantasztikus teljesítmény a vállalkozók és a munkaadók részéről – mondta a kormányfő. A baloldal segélyt, míg mi munkát akarunk adni – hangsúlyozta Orbán Viktor. A munkahelyek támogatását kell előtérbe helyezni, és a számok alapján jól látszik, hogy jól tesszük ezt – tette hozzá.
Nemzetközi szinten nézve a hazai munkanélküliségi adatok alacsonyabbak, mint a francia és az osztrák számok.

Orbán Viktor az államadósságról azt mondta, hogy a COVID miatt 18 százalékponttal nőtt az államadósság. Nálunk 82 százalék az államadósság, míg az uniós átlag 95 százalék – ismertette a kormányfő. A 2021-es és 2022-es évet a magas beruházási rátával lehet megnyerni, a GDP-arányos beruházási rátánk 27 százalék – tette hozzá. 80 ezer ember nem fizet TB-járulékot, és piros lámpát kaptak. Ennek a 80 ezer embernek a fele külföldön dolgozik, és 11 százaléka semmilyen aktivitást nem mutatott. Orbán Viktor elmondta, hogy 13 százalék megítélésében van vita, és 7 százalék esetében súlyos szociális helyzetről van információ. Ők kedvezményt kapnak – tette hozzá.

Ez lenne a kivéreztetés?

122 milliárd forint volt 2020. december 31-én a főváros számláján – ismertette Orbán Viktor. Nagyon sokan cserélnének Budapesttel. Az összes állami támogatás 44 százaléka került Budapestre. Ez a kivéreztetés? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Erős Magyarországhoz erős fővárosra van szükség – mondta a kormányfő. Ha Budapest támogatási aránya a jövőben csökken, az inkább az igazságosság felé viszi el majd az országot – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor felidézte, hogy a Jobbik korábban nagyon élesen támadta Gyurcsány Ferencet. Jakab Péter korábban ki akarta tiltatni Gyurcsányt Miskolcról – idézte fel a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a Jobbik alapító nyilatkozata egyértelműen az uniós tagság ellen volt. A miniszterelnök felidézte Gyurcsány őszödi beszédét. Azt látjuk, hogy van tovább, de lejjebb az már nincsen! – mondta Orbán Viktor a baloldalnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?