Létrehozva: 2021.02.15.

Dömötör Csaba: A baloldalnak nem sürgős a veszélyhelyzet meghosszabbítása

A politikus friss videót tett közzé a Facebook-oldalán.

Friss videót tett közzé Facebook oldalán Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba friss videóban beszélt arról, hogy a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítására tett javaslatot, de a balodali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt

A politikus többek közt a következőket mondta:

A kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítására tett javaslatot, de a balodali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt. Ha rajtuk múlna, február végén megszűnne a bértámogatás, a hitelmoratórium és a védekezést szolgáló szabályok is.”

Gondolatait összegezve úgy fogalmaz Dömötör Csaba: „ilyenkor derül az ki, hogy a nehezebb időszakokban kire lehet számítani, és kire nem. A baloldara nem lehet. Most sem”. Dömötör Csaba a közösségi oldalára hétfőn feltett videóban azt mondta, mivel a járvány nem múlt el, a kormánypártok a veszélyhelyzet meghosszabbítására tettek javaslatot, de a hétfői országgyűlési szavazáson a baloldali ellenzék nem támogatta a sürgős tárgyalásba vételt. „Ettől függetlenül a kormánypártok azon lesznek, hogy mihamarabb meg lehessen hosszabbítani a veszélyhelyzetet” – fűzte hozzá. Az államtitkár úgy fogalmazott, az már látszik, hogy a baloldal visszatért ahhoz a politikához, amelynek lényege: „minél rosszabb a kormánynak és az országnak, nekik annál jobb”. Hangsúlyozta, hogy ez a politika éppen annyira felelőtlen, mint amennyire érzéketlen. „Érzéketlen arra, hogy a gyors döntéseken most emberéletek és munkahelyek múlnak” – mondta. Dömötör Csaba szerint ilyenkor derül ki, hogy a nehezebb időszakokban kire lehet számítani és kire nem. „A baloldalra nem lehet, most sem” – jegyezte meg.
Orbán Viktor miniszterelnök a baloldali frakcióvezetőknek adott válaszában alaposan helyretette a különféle hazugságokat.
Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetőknek válaszolva azt mondta, hiba, ha a Jobbik frakcióvezetője oltásellenes hangulatot kelt. Hagyják abba az oltásellenes agitációt! – tette hozzá. Sértőnek érzem, hogy a nemzeti konzultációt bohóckodásnak minősíti a Jobbik. Vannak, akik azt gondolják, hogy ami tőlünk nyugatra van, az jó, és a magyar hatóságok nem alkalmasak a munkájuk elvégzésére, de az, hogy a magyar orvosok és kutatók véleményét a brüsszeli mögé sorolják, az egyszerűen elfogadhatatlan – mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Önök vörösbárói és tőkés csoportjai is kapnak beruházási támogatást, ha gazdaságilag értékes programokkal állnak elő. Gazdaságpolitikát nem lehet pártpolitikai alapon csinálni – tette hozzá. Nincs másfél milliós részmunkaidős állású ember – mondta a kormányfő Tóth Bertalannak. Nem ízléses a halálozások kapcsán megszólalni, és valóban a halálozás a legfontosabb – mondta a kormányfő. Az Eurostat adatai alapján 9 százalékos többlethalálozás volt tavaly, de több európai országban bőven 10 százalék felett volt ez az adat – ismertette Orbán Viktor. A gazdaságvédelem eredményessége abban mérhető le, hogy 5,2 százalékos visszaesés volt tavaly, míg sok európai országban ennél lényegesen rosszabb adat volt – tette hozzá.

„Ez egy fantasztikus eredmény”

Csökken a GDP, miközben a munkában álló emberek száma nem csökkent, ez egy fantasztikus teljesítmény a vállalkozók és a munkaadók részéről – mondta a kormányfő. A baloldal segélyt, míg mi munkát akarunk adni – hangsúlyozta Orbán Viktor. A munkahelyek támogatását kell előtérbe helyezni, és a számok alapján jól látszik, hogy jól tesszük ezt – tette hozzá. Nemzetközi szinten nézve a hazai munkanélküliségi adatok alacsonyabbak, mint a francia és az osztrák számok. Orbán Viktor az államadósságról azt mondta, hogy a COVID miatt 18 százalékponttal nőtt az államadósság. Nálunk 82 százalék az államadósság, míg az uniós átlag 95 százalék – ismertette a kormányfő. A 2021-es és 2022-es évet a magas beruházási rátával lehet megnyerni, a GDP-arányos beruházási rátánk 27 százalék – tette hozzá. 80 ezer ember nem fizet TB-járulékot, és piros lámpát kaptak. Ennek a 80 ezer embernek a fele külföldön dolgozik, és 11 százaléka semmilyen aktivitást nem mutatott. Orbán Viktor elmondta, hogy 13 százalék megítélésében van vita, és 7 százalék esetében súlyos szociális helyzetről van információ. Ők kedvezményt kapnak – tette hozzá.

Ez lenne a kivéreztetés?

122 milliárd forint volt 2020. december 31-én a főváros számláján – ismertette Orbán Viktor. Nagyon sokan cserélnének Budapesttel. Az összes állami támogatás 44 százaléka került Budapestre. Ez a kivéreztetés? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Erős Magyarországhoz erős fővárosra van szükség – mondta a kormányfő. Ha Budapest támogatási aránya a jövőben csökken, az inkább az igazságosság felé viszi el majd az országot – mondta Orbán Viktor. Orbán Viktor felidézte, hogy a Jobbik korábban nagyon élesen támadta Gyurcsány Ferencet. Jakab Péter korábban ki akarta tiltatni Gyurcsányt Miskolcról – idézte fel a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a Jobbik alapító nyilatkozata egyértelműen az uniós tagság ellen volt. A miniszterelnök felidézte Gyurcsány őszödi beszédét. Azt látjuk, hogy van tovább, de lejjebb az már nincsen! – mondta Orbán Viktor a baloldalnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Zelenszkij terve: így akarja kirobbantani a harmadik világháborút

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

hirtv.hu

Üzentek az oroszok Zelenszkijnek

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mandiner.hu

Blokád alá vette a brüsszeli rendőrség a békepárti, migrációellenes konferenciát (VIDEÓ)

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

mindmegette.hu

Kétéves lett Rácz Jenőék kislánya - megható sorokkal köszöntötték a szülei Kamillát

ripost.hu

Alig lehet ráismerni Magyarország korábbi ünnepelt sztárjára - fotók

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Cigarettáért indult Norbert, később már csak a holttestét találták meg

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak