INSIDER

Döbbenetes részlet derült ki, magát videózta a Dózsa György úti gázoló

M. Richárdról a csütörtöki tárgyaláson vetítettek le egy videót, amint a baleset idején magát kamerázza.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas baleset történt 2017 májusában a Dózsa György úton: egy Citroën éppen kanyarodni akart, amikor összeütközött egy egyenesen, nagyon gyorsan haladó Mercedesszel. Az utóbbi járművet M. Richárd vezette. A csattanást követően az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szakértő megállapítása szerint a két halálos áldozatot követelő baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve, ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel.

M. Richárd hosszú ideig házi őrizetben volt, mielőtt pár hónapra letartóztatásba került. A celláját idén februárban hagyhatta el, ugyanis súlyos szívműtét várt rá. Azóta ismét szabadon mozoghat, igaz, csupán Pest megye határain belül.

Ma pedig ismét bíróság elé állt M. Richárd, akit az igazságügyi szakértő felelőtlen sofőrnek titulált, úgy gondolja, a férfit semmiféle anyagi büntetés nem tartja vissza a szabályok áthágásától, ugyanis olyan biztos anyagi háttere van, hogy minden ilyen jellegű büntetést képes finanszírozni. A szakértő szerint a férfi így szocializálódott, ám az elmebetegséget kizárta. Ennek ellenére azt hozzátette, hogy véleménye szerint a férfi nem tudhatta, hogy ezzel a pszichés állapottal nem kaphatna jogosítványt.

A tárgyaláson egy megrázó videót is lehetett látni, ami a borzalmas balesetet megelőző pillanatokban készült, és melyen jól látszik, hogy M. Richárd saját magát videózta vezetés közben – írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?