INSIDER

Döbbenetes fordulat, újra bedrogozva kapták el a zuglói kokainos gázolót

A fiatal nő, úgy tűnik, semmit sem tanult a történtekből, eltiltása alatt is kábítószer hatása alatt ült volán mögé.
  • Szerző: Ripost

Újra drog hatása alatt vezetett az a fiatal üzletasszony, akit korábban örökre eltiltottak a vezetéstől, miután bekokainozva halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban három évvel ezelőtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Keller Mátyás

T. Klára Petrát idén januárban ítélte 5 és fél év börtönre a Pesti Központi Bíróság, a vezetéstől örökre eltiltották. A 27 éves nő három éve a Füredi úton haladt, amikor az Audijával fékezés nélkül elgázolt egy 85 éves férfit. Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, majd elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba, ott tartóztatták le.

A bírósági ítélet szerint semmi nem gátolta a nőt abban, hogy észrevegye a járdáról az úttestre lépő gyalogost, legfeljebb a kokain torzíthatta el az észlelését. A vádlott végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, azt állította, hogy csak utána szívott fel két csík kokaint a szépségszalonban. T. Klára Petra az utolsó szó jogán azt mondta, hogy ha tehetné, akkor visszafordítaná az idő kerekét.

A 24.hu megtudta, hogy a nő még a bűnügyi felügyelet alatt is drogozott és kocsiba ült. A lakhelyelhagyási tilalom alatt álló T. Klára Petrát egy közúti ellenőrzés során kapták el a rendőrök szeptember elején Zuglóban, és az elvégzett gyorsteszt marihuána és amfetamin használatát mutatta ki. Ha végleges szakértői vélemény is megerősíti a gyorsteszt eredményét, akkor ismét letartóztatásba helyezhetik a gázolót.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője közölte a portállal, hogy az első fokon 5 és fél évre ítélt vádlott elleni eljárás másodfokon folyamatban van. Az elsőfokú bíróság a vádlottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, azzal, hogy a vádlott Budapest közigazgatási területét nem hagyhatja el. A vádlottal szemben szeptemberben rendőri intézkedés történt, amelyre figyelemmel a Fővárosi Főügyészség indítványozta a bűnügyi felügyelet szabályainak szigorítását, a Fővárosi Törvényszék pedig ez alapján elrendelte, hogy a gázoló az általa lakott ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el. A bíróság döntése még nem végleges.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?