INSIDER

Döbbenetes dolog derült ki a pátyi boncmesterről: fia megtörten vallott

Százmilliós adóssága van a pátyi boncmesternek, aki vödrökben vitte haza az emberi testrészeket.
  • Szerző: Ripost

Egy kérdés foglalkoztatja az országot a pátyi halottszállítóként dolgozó boncmesterrel, R. Dénessel kapcsolatban: miért vitte haza a kertjébe a mintegy 60 vödörnyi emberi testrészt? A Bors a kérdést a férfi fiának, Dénesnek tette fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal kellett költözködnie Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-­vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is” – árulta el a Borsnak a volt boncmester fia.

Fotó: TV2

„Apámat megnyomorították, ellehetetlenítették, ő pedig megpróbált a helyzetéből kievickélni. Apa anyagilag teljesen padlóra került. 2007-ben elveszítette az autóját, bebukta a lakáshitelét, tehát gyakorlatilag mindene odaveszett. Hatvan felett jár, így még száz évig kellene élnie, hogy a nyugdíjából vonni tudják a hiteltartozását.

Annak idején húszmillió forintot vett fel, de a pénzintézet már százmilliót szeretne visszakapni”

– árulta el Dénes.

„Apától egyetlen tollvonással elvették a főállását. Egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott. Nem emeltek ellene szakmai kifogást, egészen egyszerűen arra hivatkoztak, hogy megszűnt a pozíciója, ám aztán mégis felvettek utána egy másik dolgozót. A munkája mellett közel húsz évig sikeresen vezette a halottszállításra, illetve az amputált testrészek megsemmisítésre vitelére szakosodott vállalkozását, és nem volt semmi problémánk. Amikor összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre” – magyarázta Dénes, aki hozzátette: apjának jelenleg van bejelentett lakcíme, de könnyen lehet, hogy hajléktalanná válik.

Id. R. Dénes kálváriája akkor kezdődött, amikor 2006-ban elveszítette a feleségét, gyermekei anyját. Valéria szívinfarktust kapott, de hiába telefonáltak az ügyeletre, a segítség csak háromnegyed óra múlva érkezett egy friss diplomás doktornő személyében. Az orvos csak hosszas győzködés után hívott mentőt. A nőt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Egy neve elhallgatását kérő szakértő szerint az eddig ismert tényekből arra lehet következtetni, hogy a férfi a kórházaktól megkapta az elszállításért és a megsemmisítésért járó pénzt is, ám végül nem vitte a végtagokat megsemmisítésre, így a szolgáltatásnak ezt a részét ki sem fizette.

Dóra, a boncmester lánya tisztában van vele, hogy a közvélemény morbidnak tartja a történteket. Éppen ezért kéri az embereket, hogy miközben ítéletet fogalmaznak meg magukban, vegyék figyelembe: „Az apám szakmájában dolgozók számára egy emberi végtag ugyanolyan tárgy, mint nekem, aki egy cipőboltban dolgozom, egy női szandál. Muszáj magukat érzelmileg távol tartaniuk a munkájuktól, hiszen máshogy nem tudnák azt elviselni”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?