INSIDER

Döbbenet, ezt csinálja otthon a futónő megerőszakolója

Ma újabb tárgyalásra viszik Makai Viktória támadóját. A hétszeres országos bajnok futónőt egy 37 éves férfi megverte és megerőszakolta a Jászberényi úton. A futónő maradandó sérüléseket szenvedett, támadója viszont nyomkövetővel a lábán otthonában él: felesége megbocsátott neki.
  • Szerző: Ripost

Éppen békésen kapálgatott a kertben a futónő támadója, amikor egy nappal a tárgyalása előtt nála jártunk Budapesten, a 17. kerületi kertvárosi zónában. Az idillinek tűnő képet csak egy vendég érkezése zavarta meg: az elegáns férfi elegáns autóval valószínűleg az ügyvédje lehetett, akivel a mai tárgyalásra készültek…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint a megírta, a 38 éves H. István tavaly októberben egy céges buliról tartott hazafelé ittasan, amikor meglátta Makai Viktóriát, aki szokásos napi futóadagját teljesítette a Jászberényi úton. Nekiesett, megverte, levetkőztette, majd mivel képtelen volt az aktusra, orális szexre kényszerítette az ultramaratonista futónőt. Viktória óriási szerencséjére férje a keresésére indult, és szabályosan lerángatta róla az erőszaktevőt.

A férfit még aznap elfogták: saját lakásában meztelenül, a hűtő mögé elbújva találták meg.

A futónő maradandó sérüléseket szenvedett

Az ultrafutónő ma is viseli a támadás következményeit. Még mindig van némi kettős látása és kancsalsága az eset miatt, folyamatos fogászati kezelésekre is szorul, valamint egy örök életre megmaradó barna pigmentfolt lett az arcán. Viktória és férje, László nyilvánosságra hozták a támadás részleteit, kampányt indítottak, hogy felhívják a figyelmet és saját tapasztalataik tanulságával segítsék a futókat és a szülőket.

Közel laknak egymáshoz, félt, hogy összefuthat vele a közértben

Viktória posztjai szerint megbocsátott támadójának, mert nem akar haraggal és félelemmel élni, de őt is hidegzuhanyként érte a hír, hogy házi őrizetben van a férfi. „Nem félek, hogy még egyszer megteszi velem, de zavarba hozna, ha összefutnánk a boltban„ – reagált támadója kiengedésének hírére. A mai tárgyalás sem lesz könnyű számára: H. István „patológiás részegségre” hivatkozva akar kibújni a felelősség alól. Arra hivatkozik, hogy békés családapa, aki sohasem szokott inni, és már régen nem ivott alkoholt, ezért kiszámíthatatlan hatással van rá.

Otthon dolgozgat a kertben

Istvánnak felesége megbocsátotta a szörnyűséget, amit egy másik nővel elkövetett. Visszafogadta, így tegnap éppen békésen dolgozott a kertben, amikor egy nappal a tárgyalása előtt nála jártunk. A szomszédok beszámolója szerint minden idejét kerti munkákkal tölti, amióta májusban hazaengedték a letartóztatásból. Abba a házba ment, ahol már a szülei is éltek, s ahol egész gyermekkorát töltötte.

Otthon már várta másfél éves kislánya és a párja. Az asszony megbocsátotta neki a bűnét, sőt még levelet is írt a bíróságnak, azért könyörögve, hogy engedjék haza Istvánt. A férfinek láthatóan jót tett a friss levegő és a megbocsátás. Míg eddig kivétel nélkül hosszú hajjal, csapzottan jelent meg a tárgyalóteremben, válla görnyedt volt, fejét pedig lehajtotta, most fiatalosan és energikusan mozgott, haját levágatta, jól fésülten hordja, tekintete tiszta.

Beszélgetni nem szeretett volna, azt mondta, fontos vendéget vár. Valószínűleg az ügyvédjét, hogy a szerdai tárgyalásra készüljenek…

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?