INSIDER

Döbbenet: 7 hónapja rohad a Csömöri úti felüljáró

Kilátszó vaselemek, omladozó vakolat – hónapok óta tolódik a budapesti XIV. és a XV. kerületet összekötő, Csömöri úti–Drégelyvár utcai felüljáró felújítása, amit az autósok már tavasz óta nem használhatnak.
  • Szerző: Ripost

Ez a helyzet nemcsak a helyiek és a budapestiek életét keseríti meg, hanem mindazokat, akik Újpalotáról a belvárosba szeretnének jutni. A csigatempó azért is meglepő, mert az átjáró borzalmas állapotára rengetegen felhívták már a figyelmet, köztük olyanok, akik tehetnének is érte, mégsem történik semmi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint is életveszélyes a felüljáró állapota. A Magyar Hírlap szerint az eredeti cél az volt, hogy a szerkezetet háromnegyed év alatt felújítják és legkésőbb jövő januárban visszaadják az autósoknak, de még elkezdeni sem sikerült a munkát. A mostani tervek szerint legkorábban jövő év decemberében készülhet el a felüljáró, vagyis legalább egy évet késik az átadás.

Fotó: Ripost

Csak a buszok használhatják

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte, hogy tavasszal az alépítmények külső betonfedésének eltávolításakor derült fény a híd olyan jellegű hibáira, amelyek azonnali beavatkozást igényeltek.

Fotó: Ripost

A sérült szerkezeti elemek terhelésének csökkentése érdekében április végén soron kívül bevezették a félpályás forgalomterelést, és a zuglói hídfő környezetében nehéz állványzat kiépítésével biztosították a híd gerendáinak alátámasztását. A BKK szerint a hídnak azon a felén, ahol jelenleg a buszforgalom halad, nem veszélyes.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?