INSIDER

Deák téri késelés: A két testépítő korábban a főbérlőjét is véresre verte

Borzasztó az a kegyetlenség, ahogy 3 fiatal férfi meggyilkolt két fiatalembert a budapesti Deák téren pénteken. De nem csak a késelő, Cs. Krisztián volt már korábban is hírhedt, hanem két társa, a vele egy albérletben lakó testépítő ikrek is.
  • Szerző: Ripost

Két fiatalember az aszfalton vérzett el a többsávos úton, miután két születésnapos társaság összeverekedett péntek hajnalban a fővárosi Deák téren. A hírhedt Cs. Krisztián szúrta halálra M. Lászlót és K. Gergelyt, de megsebesítette Gergely öccsét is. Ugyanakkor nem csak Cs. Krisztián kegyetlensége elborzasztó, hanem két barátjáé és lakótársáé, a testépítő ikreké is: J. Marcell és J. Dániel megrugdosták a földön vérezve fekvő, haldokló áldozatokat. Az övék volt a gyilkos kés, ők adták oda Cs. Krisztiánnak a verekedés közben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyászolók fényképekkel és mécsesekkel emlékeztek meg az elhunyt fiúkra a Deák téren (Fotó: Ripost)

Ők hárman egy albérletben laktak, drogoztak és bandát alkotva terrorizálták a környéket.

A két iker előélete is brutális. J. Marcell és J. Dániel testépítő, többnyire erőfitogtatós, pózolós fotókat tett ki magáról a Facebookra. Zűrös a múltjuk: a szüleik kirakták őket a lakásukból, mert elviselhetetlen életmódot folytattak.

Az ikrek egyikét garázdasággal, a másikat emberölésben bűnrészességgel gyanúsítják (Fotó: Facebook)

Ezután egy VI. kerületi albérletben éltek, ahonnan azért rúgták ki őket, mert úgy megverték a főbérlőt, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Ők is droghasználók, Dániel már 14 évesen autót vezetett, és erről büszkén posztolt is. A bandájuk tagjai nem csak együtt edzettek, hanem több garázdaságot is közösen követettek el, többször volt dolguk a rendőrséggel. A többi bandatag a gyilkosságról szóló híreket megosztva kívánt kitartást a letartóztatott fiúknak. Egyikük toborzó posztot rakott közzé, folytatást emlegetve...

Fotó: Ripost

A gyilkos „rémkirálynak” hívta magát

A késelő Cs. Krisztiánról sokat elárul a Facebook-profilja. Hercegnek nevezi magát, és azt írja magáról, hogy „speciálban a rémkirály”. Több olyan posztot rakott ki, amiben azt bizonygatja, hogy a drog jobb, mint az alkohol, de lebukott drogosokról is számos cikket megosztott, azzal a megjegyzéssel, hogy „amatőrök”. Pont a 18. születésnapját ünnepelte a gyilkos éjszakán. Fiatal kora ellenére zűrös múltja van, volt javító-nevelő intézetben is, ahonnan többször megszökött. Ismerősei szerint agresszív volt, már az iskolában is féltek tőle.

Cs. Krisztiánt emberöléssel gyanúsítják (Fotó: Police.hu)

3 lány próbálta visszafogni őket

Emlékezzünk meg arról a három lányról is, akik szét akarták választani a verekedőket. Ők igazi hősök, mert bár a gyilkos társaság tagjaiként előzőleg Cs. Krisztiánnal és a brutális ikrekkel együtt mulattak, de megpróbálták megfékezni az eszüket elvesztő barátaikat a rendőrségi beszámolók szerint. Sajnos kudarcot vallottak, bár lehet, hogy a harmadik, szintén megszúrt fiú nekik köszönheti az életét...

Laci, az egyik áldozat két hete veszítette el édesanyját

A Deák téri kettős gyilkosságban elhunyt 16 éves M. László húgával és nagymamájával élt. Apja korábban meghalt, és a gyilkosság előtti hetekben édesanyját is elvesztette. Információink szerint Lackó halálhíre hallatán rosszul lett a gyerekeket nevelő nagymama. A kollégái elérték a lány testvérét, ám ő szűkszavúan csak annyit tudott mondani: megszakadt a szívük.

Fotó: Facebook

Sikeres, jókedélyű fiúként emlékeznek barátai Gergőre

A 21 éves K. Gergelyt is 3-4 szúrás érte a mellkasán és a koponyáján, így esélye sem volt a túlélésre. A fiatal fiú haláltusáját testvére, Bence is végignézte. Ő is több ütést kapott, csak a szerencsének köszönhette, hogy életben maradt, miközben testvére és legjobb barátja meghalt. Ő a közösségi oldalán búcsúzott el szeretett bátyjától. „Szeretlek, tesó, nagyon fogsz hiányozni, te voltál a másik felem”. Gergőt ismerősei is virágokkal, mécsesekkel búcsúztatták. Jókedélyű, sikeres fiúnak ismerték meg.

A gyilkos eszköz (Fotó: police.hu)

„Gergő nagyon jó gyerek volt, imádta a testvéreit. Imádta a focit, nagy szurkoló volt, nemrég érettségizett le, szerette a csinos barátnőjét, előtte állt az élet”

– mesélték róla az ismerősök.

Autó alá dobta a gyilkos kést

Cs. Krisztián egy bicskával szúrta meg a két fiatalt, ezután társaival elszaladt. Menekülés közben egy másik utcában egy autó alá dobta a gyilkos fegyvert, ám a rendőrök visszakövették az útjukat és megtalálták a kést.

32 évesen újra szabad lehet a kétszeres gyilkos

A gyilkos, Cs. Krisztián pár nappal a tragédia előtt töltötte be a 18. életévét. Ez azt jelenti, hogy nem kaphat életfogytiglant.

Ha az elkövető nem töltötte még be a 20. életévét, a bíró nem ítélheti életfogytiglaniig tartó szabadságvesztésre

– mondta a -nak dr. Fridmann Róbert ügyvéd.

Cs. Krisztián (Fotó: Facebook)

Mivel kettős gyilkosságról beszélünk, maximum 20 év fegyházra ítélhetik, amiből jó magaviselet után kétharmad letöltését követően szabadulhat.

Vagyis, ha szerencséje van, 14 év múlva, 32 évesen újra köztünk járhat a kétszeres gyilkos.

És ezeket olvastad már?