INSIDER

Deák téri gyilkosság: hőzöngők zavarták a megemlékezést

Kis híján balhéba torkollott a szurkolók által meghirdetett Deák téri megemlékezés, amit az ott meggyilkolt két fiatal emlékére hirdettek meg. A Mi Hazánk Mozgalom ugyanis tüntetésre akarta felhasználni az alkalmat. A rendőrség a veszélyhelyzetre tekintettel a tüntetést nem engedélyezte.
  • Szerző: Ripost

Feszült helyzet alakult ki este a budapesti belvárosban.

Pirotechnikai eszközööket is gyújtottak. Fotó: Bors

A Deák téren meggyilkolt két fiatalra akartak emlékezni a szurkolótársak és a családtagok, a Mi Hazánk Mozgalom viszont a kegyeleti megemlékezésre hivatkozva tüntetni akart. A rendőrség a tüntetést a még fennálló veszélyhelyzetre tekintettel nem engedélyezte. A tiltás ellenére körülbelül kétszáz tüntető és a Mi Hazánk Mozgalom több politikusa – Toroczkai László elnök, Novák Előd alelnök és Apáti István – megjelentek a Dohány utcánál – írja az mno.hu. A rendőrség 72 embert igazoltatott, nyolc személyt feljelentett és molinókat, transzparenseket vettek el az akció résztvevőitől.

20200528_Megemlékezés a megölt szurkolókra_Budapest_CZ_BRS

A Deák téren a megemlékezés békésen indult, de a tér szélén hazai ultracsoportok belekötöttek a rendet biztosító egyenruhásokba. Ezután a szurkolók pirotechnikai eszközöket gyújtottak, noha előzőleg a szervezők csendes megemlékezést ígértek. A szurkolókat mások mellett a jelen lévő Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó nyugtatta, a rend pedig akkor állt helyre, amikor megérkezett a Dohány utcából a rendőri erősítés.

A hozzátartozók és barátok valóban csak emlékezni akartak a fiúkra

Akik valóban a fiatalokra akartak emlékezni, csendben gyertyát gyújtottak és elhelyezték az emlékezés virágait.

 

És ezeket olvastad már?