INSIDER

Deák téri gyilkosság: a letartoztatott fiú anyja részt akar venni az áldozatok temetésén

Képtelen feldolgozni a megtört édesanya, hogy fia két másik ember életét oltotta ki.
  • Szerző: Ripost

Egyre több részlet rajzolódik ki az országos döbbenetet kiváltó Deák téri kettős gyilkosság szereplőiről. A 21 éves K. Gergely és a 16 éves M. László halálával végződő verekedésben aktívan részt vett egy ikerpár, a 19 éves J. Marcell és J. Dániel. A bíróság őket is előzetes letartóztatásba helyezte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Használták az öklüket

A Bors utolérte a fiatalok egyik ismerősét, aki „kemény fiúkként” jellemezte őket, olyanoknak, akik sosem kerülték a konfliktust, ha kell, az öklüket használták. Marcell bokszedzésekre is járt.

„Dani jámborabb, Marci az utóbbi időkben többször verekedésbe keveredett. Arra gyanakszunk, hogy tolt valamit, mert nagyon megváltozott a viselkedése. Hiába próbált rá hatni a tesója” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő barátjuk.

Virágot visz a sírokra

A késelő fiú, a gyilkosság napján a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián édesanyja teljesen összetört. Szonja tudja, mit tett a 18 éves fia, hatalmas hibát követett el, amivel több család életét is megnyomorította. Két fiú halála szárad Krisztián lelkén, Szonja pedig képtelen ezzel a ténnyel megbarátkozni.

„Az biztos, hogy nem mi neveltük a férjemmel gyilkosnak. Van még rajta kívül négy gyermekünk, róluk is gondoskodnunk kell, miközben Kriszt sem hagyhatjuk magára. Hiába próbáltam az előzetes letartóztatásban meglátogatni, még nem engednek be hozzá. Az én testem, az én vérem, ezért érzem a lelkét. Biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett. Osztozom a gyászolók fájdalmában, ezért a családom és Krisztián nevében szeretnék kimenni a fiúk temetésére” – mondta Szonja, és bevallotta: péntek óta szüntelenül fél.

„Úgy vélem, virágot kell vinnem a két áldozat sírjára, persze csak inkognitóban, mert félő, ha megtudnák, ki vagyok, meglincselnének. Mindenkit arra kérek, higgye el nekem, hogy Krisztián nem szívesen árt másoknak” – magyarázta az anya.

Mindent megosztottak

Szonja nem érti, miért zúdul a népharag a teljes rokonságára.

„Az én testvéreimet, azaz Krisz nagynénjeit zaklatják ismeretlenek. Mégis, mit tudnának mondani? Krisztiánt nálam jobban senki nem ismeri” – csuklott el Szonja hangja. Az anya magyarázatot szeretne találni fia cselekedetére, de attól tart, soha nem fogja megtudni, mi történt pontosan.

„J. Danit és Marcit is jól ismerem, hiszen Krisszel együtt nőttek fel. Az egyikük talán még érettségizett is, mert az apjuk szorgalmazta, hogy tanuljanak. Viszonylag jó módú családból származnak. Ikertestvérek, én pedig örültem, hogy a fiam velük barátkozott. Rengeteget játszottak együtt, mindent megosztottak egymással” – mondta Szonja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?