INSIDER

Csúcstechnika és felkészültség: hadgyakorlaton járt a Ripost7 – videó

A Ripost7 is részt vett a Breakthrough 2021 nevű nagyszabású hadgyakorlaton Hajmáskéren, hazánk legnagyobb katonai lőterén.
  • Szerző: Ripost

Belépés csak engedéllyel! Úti célunk Magyarország legnagyobb lőtere, a hazai hadgyakorlatok gyakori színhelye: Hajmáskér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost7

A 7 stábja azon szerencsések közé tartozik, akik meghívást kaptak a honvédség Breakthrough 2021 nevű nagyszabású hadgyakorlatának sajtóbemutatójára.

Fotó: Ripost7

Az útról letérve hepehupás , lepusztult dolomitszíntér tárul a szemünk elé, a távolban tankok és harckocsik sorakoznak, helikopterek sora parkol.

Modern, robbanásvédett külső és belső kialakítású, jó terepjáró képességű, sokrétű feladatra alkalmas 14 tonnás páncélozott jármű a Gidrán (Fotó: Ripost7)

A többnapos esemény során a már rendszerbe állított és kiképzett kezelő-személyzettel rendelkező haditechnikai eszközök tárulnak a szemünk elé. Messziről lerí, hogy a honvédség csúcstechnikát használ, a kadétok lelkesedése és elszántsága pedig példaértékű.

Fotó: Ripost7

Már a felsorakoztatott technika látványa is lenyűgöző, ám a csúcs maga a hadgyakorlat.

Fotó: Ripost7

Katonák masíroztak, ágyú dörgött, helikopterek repültek a levegőben – az egész látvány olyan volt, mintha egy jól elkészített videojátékot néznénk, csak itt minden valódi volt.

Az ember csak kapkodta a szemét: egyik oldalon a terepjárók jöttek sorban, a másikon a gyalogos katonák szálltak ki az egyik helikopterből, a fejük fölött körözött kettő másik, a repülőgép mindeközben leszálláshoz készülődött. A leszálló vasmadár hátterében bombafüst szállt fel. Az élmény leírhatatlan. Ezért is készítettünk róla videót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?