INSIDER

Csobánkai baleset: Édesapja döntött, a 3 éves kislányt lekapcsolták a gépről

Igazi halálút: hetente fordulnak elő balesetek azon az szakaszon, ahol a szerda délelőtti tragédia történt Csobánka és Pomáz között. A Ripost úgy tudja, mivel az édesanya kómában van azóta is, az édesapának kellett meghoznia a szörnyű döntést: lekapcsoltatni agyhalott kislányát az őt életben tartó gépekről.

Eldobált fecskendő, autódarabok, és egy csipszes zacskó árválkodott csütörtök délelőtt a Csobánkánál történt baleset helyszínén. A csipszet talán az a kislány majszolta az autóban, akinek ez volt az utolsó útja: az életéért hiába tettek meg mindent a mentők, csütörtökre virradó éjjel elhunyt a Heim Pál Kórházban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / RIPOST

Az anya vezetett, a kislány nem volt bekötve

A úgy tudja, édesanyjával ketten ültek az autóban, a mindössze 3 éves kis Fruzsina hátul, amikor a baleset történt. A kislányért mentőhelikopter érkezett, sérülései azonban nagyon súlyosak voltak. Lapunk információ szerint a külföldről hazaérkező édesapjának súlyos döntést kellett meghoznia: agyhalott kislányát lekapcsoltatni a lélegeztető gépről.

„Idén ment volna oviba a kislány. Mi úgy tudjuk, nem volt bekötve hátul” – mondta lapunknak a család egyik ismerőse.

„Szörnyű, ami történt velük. El sem tudom képzelni, mit élhetett át az apa. Először a kislánya ágyánál kellett döntenie arról, hogy agyhalott kislányával mi legyen, aztán rohanhatott át a másik kórházba a kómában fekvő élettársához…”

„Ez egy halálút: hetente húzunk ki kocsikat az árokból”

A Csobánkát Pilisvörösvárral összekötő 10-es utat a helyiek csak halálútnak hívják. A két település között fekvő lovarda telepvezetője lapunknak elmondta: heti rendszerességgel húzzák ki traktorjaikkal az árokba csúszott autókat.

„Halálkanyar! A fiam is ott hunyt el márciusban„ -

írta a balesetről szóló hír alá egy hölgy. A legtöbb baleset nem halálos, de súlyos tragédiákat látott már ez a kanyarokkal és lejtőkkel szabdalt út, amely nem véletlenül volt korábban még a Pilis rally útvonala is.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Most is ott száguldoznak a 40-es táblánál

Lapunk munkatársainak ottjártakor is hatalmas sebességgel húztak el az autók, talán vezetőiknek fogalma sem volt arról, hogy micsoda tragédia történt éppen ott az előző napon. A legtöbben csak akkor lassítottak le a közlekedési táblák által előírt 40 km/órás sebességhatárra, amikor meglátták a fényképezőgépet kollégánk kezében…

Nem elég a figyelmeztető tábla

Az interneten pár helyi azonnal beadvánnyal fordult az önkormányzathoz. „A közút kezelője eddig csupán annyit tett, hogy egy kicsi, alig észlelhető táblát tett ki, amelyen két egymásnak ütköző autó látható. Ez nem elég hatásos” – indokolják azonnali javaslataikat, amely többek között az út kiszélesítését és fényvisszaverő prizmák beépítését is tartalmazza.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?