Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.12.

Cseh Katalinék egy kapavágást sem tettek Szécsényben, de felvettek 1,5 milliárdot

Tovább gyűrűzik a pályázati pénzek botránya Cseh Katalin körül: felvenni milliárdokat egyetlen kapavágás nélkül, az akár kimerítheti a költségvetési csalás bűntettét. Az ügyben már a nyomozóhatóság is vizsgálódik.

Cseh Katalin esetében nem ez az első alkalom, hogy gyanúba keveredik a pályázatok miatt felvett milliárdokkal. Ahogy korábban írtunk róla, Szécsényben, a Rákóczi út 125. alatt álló épületen egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó. Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben. Ide volt bejegyezve a Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem.

„A PestiTV Ügy című műsora lerántotta a leplet Cseh Katalinék igencsak megkérdőjelezhető – sokak számára pofátlan – pénzügyi manőverezéseiről, amiket nem igazán mondhatunk szimpla 'pályázati ügyeskedésnek'. Felvenni milliárdokat egyetlen kapavágás nélkül, az akár kimerítheti a költségvetési csalás bűntettét, az ügyben már a nyomozóhatóság is vizsgálódik” – írja a Pesti Srácok.

Szécsényben és utána Szirákon is telephelyet létesítettek, ám Cseh Katalin tagadja, hogy a két cégnek köze volna egymáshoz, holott azonos időben alakultak és azonos foglalkozáskörrel bírnak. Volt olyan, hogy a cégek együtt nyertek pályázati forrásokat a 3D holografikus nyomda kifejlesztésére és telepítésére. A Pesti Srácok mindkét helyszínre ellátogatott, hogy többet tudjanak meg, mi folyik ott valójában.

„Szirákon egy családi házat és egy üresen álló kicsi csarnokot találtunk. Szécsényben, a Rákóczi utca közepén álló kétszintes épületben – pedig az arra a címre szóló projekt szerint a megvalósítás határideje is még csak most fog elérkezni, nem hogy a fenntartási kötelezettség határideje – pedig egy turkáló működik” – mondja szintén a Pesti Srácok.

Megkezdte a vizsgálódást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Cseh Katalin ügyében – jelentette be Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy még augusztus elején tett bejelentést az OLAF-nál európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Deutsch Tamás azt is írta a Facebookon, hogy egy Cseh Katalin vezette cég és a család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat megcsapoló céghálózatként működöt. Megkezdte az OLAF a vizsgálódást a Cseh Katalin ügyben – jelentette be vasárnap Deutsch Tamás a közösségi oldalán. A Fidesz EP-képviselője még augusztus elején tett bejelentést az Európai Csalás Elleni Hivatalnál a momentumos EP-képviselő ügyében, uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

„Most például kezdetben le fogunk buktatni valakit. Valakit, aki kétszínű volt” – írta Deutsch.

A botrány júliusban robbant, amikor egy álarcos figura azt állította, hogy egy kettős játékot űző politikust fog lebuktatni. Nem sokkal később nevezték meg Cseh Katalint. A bennfentes.net akkor arról írt: a korábban a képviselőnő ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft. több mint 285 millió forintnyi uniós támogatást nyert. A nyomdához köthető céghálózaton keresztül pedig további 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt a Cseh család üzleti partnereinél. Látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu azokat a cégeket, amelyek az internetes oldal szerint Cseh Katalin, Momentumos politikushoz köthetők. A portálon azt írták, hogy hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárták fel, amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrást – ahogy fogalmaztak – „gründoltak” a Cseh család köréhez tartozó cégeknek.
Csaknem három hete jelentkezett egy rejtélyes álarcos, aki azt állította, hogy egy kettős játékot űző politikust fog lebuktatni.

A sajtóban végül a momentumos Cseh Katalint nevezték meg.

A Momentum Európai Parlementi képviselője cáfolja mindezt. „Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez” – fogalmazott Cseh Katalin. Később az is kiderült, hogy a családi cég arra hivatkozva is nyert 68 millió forintos uniós támogatást, hogy a 2024-es budapesti olimpia megszervezésében vesz részt. Miközben éppen Cseh Katalin volt az egyik vezéralakja az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek.

Ráadásul a vállalat egy már létező technológiával pályázhatott.

A bennfentes.net szerint abban a céghálóban, amely a Cseh családhoz tartozó Pannónia Nyomda Kft. körül alakult ki, megtalálható egy olyan vállalat, amelynek a svájci anyavállalata már 2013-ban kifejlesztett egy hologram gépet. „Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, ezért fordul a Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz jelentette ki Deutsch Tamás egy korábbi videónyilatkozatában. A nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője hozzátette: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik. A fideszes politikus közölte:

„akasztják a hóhért”, Cseh Katalin lelepleződött.

„Feketelistára az uniós pénzzel visszaélőket! Meg kell védenünk az uniós pénzeket a korrupciótól. Mi azért dolgozunk, hogy az EU-s pénzeket ne lehessen ellopni – ezeket mind Cseh Katalin mondta. Természetes, hát, hogy e szerint kell eljárni a Cseh Katalin-ügyben” – szögezte le. Deutsch Tamás azt mondta, kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta: visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Mérgezett hamburgert evett a kislány a népszerű gyorsétteremben, maradandó agykárosodása lett

mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

mandiner.hu

Kemény választ küldtek az oroszok az amerikai ukrán segélycsomagra (VIDEÓ)

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát