INSIDER

Elegük van a budapesti autósoknak, közel egy órával megnőtt az átlag menetidő

Felháborodtak a fővárosi autósok, elegük van a dugóban töltött órákból. Sokan inkább úgy döntenek a tömeg közlekedést választják.
  • Szerző: Ripost

Eddig is iszonyú káosz volt Budapest útjain az összevissza, szervezetlen lezárások miatt, de a következő másfél év biztosan horror lesz az utakon. Legalább is addig, még be nem fejeződnek a Lánchídnál a felújítási munkálatok.

Ezzel azonban nem ért véget a fővárosi autósok életét megnehezítő tényezők, hiszen az új buszsávokra és életveszélyes biciklisávokra is oda kell figyelniük.

A hétvégén a Hegyalja úton a BAH-csomóponttól az Erzsébet hídig buszsáv került kialakításra
Fotó: Metropol

Mindennek köszönhetően a budapesti közlekedés elesett: kikerülhetetlenné váltak a hatalmas dugók. Sőt a lezárások miatt megnövekedett az átlagos menetidő is. A Metropol lemérte: átlagosan 44 percet vesztegelnünk a reggeli dugókban.

közlekedők többsége Karácsony Gergely főpolgármestert okolja a kialakult káoszért, és sürgős megoldást várnak a problémára. Egyelőre hasztalanul.

„Nem elég, hogy forróság van, de még a munkából is elkések” – őrjöngött az egyik autós.

Az utca embere elárulta véleményét
Fotó: Metropol

Dóri: „Borzalmas a helyzet a városban. Nekem az eddigi 20 perc helyett, 45-50 perc beérni a munkahelyemre. De most is inkább leteszem itt az autóm, és gyalog megyek tovább.”

Ottó: „Nagyon dühítő ez az egész. Nem értem, miért kell kiszúrni az autósokkal. Karácsony Gergely most is bizonyította mennyire alkalmatlan a posztjára. Inkább menjen angolt tanulni!”

Fotó: Metropol

Lujza: „A normál fél óra helyett, másfél órába telt elérnem az Árpád hídtól, ide a Körútra. Reménytelen a helyzet, és ebben a nagy melegben pláne kibírhatatlan.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?