Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.01.25.

Budaörsi horrorrendelő: Eljárás indult az őrizetlen betegkartonok miatt

Egy hónappal a két ember megvakulását okozó szemműtétek után is elképesztő állapotokat találtunk a Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester ismeretségi körének a többek közt nevelt fia által „kiprivatizált” egészségügyi központban – és ehhez nem kellett betörni, mint ahogy a polgármester megrágalmazott minket, csupán végigsétálni a nyitott folyosón…

Miután lapunknak több beteg is arról számolt be, hogy már a sterilszobában csatornaszagot éreztek a műtét napján, december 14-én a katasztrófával végződött szürkehályog-műtét előtt, lapunk munkatársai elmentek a budaörsi horrorrendelőbe. Január 21-én, tehát több mint egy hónappal a műtétek után tettünk látogatást az intézményben, hogy utánanézzünk, igazuk lehet-e a betegeknek, másrészt, hogy lássuk: kinyitott-e azóta az egynapos sebészet, amiről maga a központ írta január eleji közleményében, hogy hamarosan kinyithatnak, ha eleget tettek a hatóság kéréseinek a fertőtlenítés után…

A Budaörsi Egészségügyi Központnak egy lépcsőháza van. Az első emeleten a járóbeteg-szakrendelés zajlik, a második emeleten végzik a műtéteket, és itt működik az egynapos sebészet is. Munkatársunk ennek ajtaja előtt állva beszélt egy hölggyel, aki a liftre várva lapunknak megerősítette, hogy továbbra sem üzemel a sebészet.

 

Káosz: lógó kábelek, kiszedett ajtó, félkész ablakok…

A lift és a lépcső jól látható az egynapos sebészet ajtajából, munkatársunk itt állva látta meg azt, hogy a felfelé vezető lépcső lépcsőfordulójában kartotékszekrények állnak, fiókjain az ábécé betűivel. Munkatársaink hatalmas káoszt tapasztaltak: lógtak a falból a kábelek, kivésték a vezetékeket a betegváróban, egy helyéről kiszedett ajtó is éktelenkedett a folyosón, a frissen berakott műanyag ablakokon még ott voltak a ragasztócsíkok. Az egész épületen látszott, hogy felújítás történt – ugyanakkor, amikor itt érzékeny műtéteket végeztek…

 

Senki sem vigyáz a betegkartonokra a nyitott folyosón

Mivel a kartotékszekrények jól láthatóan egy folyosón álltak, munkatársunk ellenőrizte, hogy az ott lévő, egyébként combig érő kis vasrács legalább zárva van-e, de meglepetésére nyitva volt. Ekkor felsétáltunk, hogy megnézzük, a szekrényeket zárva tartják-e, de újabb meglepetésünkre nyitva voltak a fiókok, láthatóan tömve betegkartonokkal.

Fotó: Ripost

Munkatársaink erről fotót és videót is készítettek: jól látszik, hogy az első emeleti lépcsőfordulóból indulva minden akadály és zár nélkül lehetett eljutni a betegek őrizetlenül hagyott, szenzitív adataihoz. A betegkartonokhoz természetesen nem nyúltunk, de a fotókkal dokumentálva bejelentést tettünk az adatvédelmi hatóságnál.

 

Csak a hatóságtól tudták meg, milyen káosz van náluk…

A hatóság az elképesztő fotók alapján másnap, január 22-én helyszíni szemlét tartott az intézményben – az intézményvezető mindössze ebből értesült arról, hogy tárva-nyitva van minden náluk, és őrizetlenek a szigorúan titkos, érzékeny adatokat tartalmazó kartotékszekrények… A felújítás régóta zajlik, ezek szerint az elmúlt hónapokban bármikor bárki belenézhetett ezekbe az adatokba.

Wittinghoffék ekkor, azt állítva, hogy ez egy elzárt terület, telekürtölték a sajtót azzal, hogy „betörtünk” a szakrendelőbe – miközben szó sincs erről, csupán besétáltunk egy nyitott épületbe, végigsétáltunk a sokak által használt nyitott folyosókon, átmentünk egy combig érő, nyitott ajtócskán és felmentünk egy lépcsőn, amelynek a tetején őrizetlen betegkartonok százai álltak egy nyitott kartotékszekrényben...

Fotó: Ripost

Eközben az adatvédelmi hatóság, alaposnak találva a gyanút, hogy helytelen adatkezelés történik az intézményben, január 23-án hivatalból eljárást rendelt el az ügyben.

Fekáliafertőzés: 2 ember megvakult December 12-én végeztek el 22, rutinnak számító szürkehályogműtétet a Budaörsi Egészségügyi Centrumban. A betegek közül 12 személyt két nap múlva újra kellett műteni a budapesti Szent János Kórházban, olyan súlyos gennyes fertőzést szenvedtek. A fertőzést fekália okozhatta. Információink szerint ketten örökre elvesztették a látásukat az egyik szemükre, négy áldozatnál még kérdéses, hogy látni fognak-e a műtött szemükkel. A botrány után az Érdi Járási Hivatal eljárást indított a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő, egynapos szemészeti sebészet működési engedélyének ügyében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Mintha rakéta csapódott volna be – semmi sem maradt az autóból a budapesti baleset után

INSIDER

Hétvégén sem élvezhetjük ki a tavaszt - erre jobb, ha felkészülsz

INSIDER

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól