INSIDER

Durva, mit művelt a brit mutáció a magyar virológus kislányával

Fejér Szilárd virológus 7 éves lánya elkapta a koronavírust, a szakember pedig a lánya betegsége alatt végig gyűjtötte az adatokat. Meglepő dolgok derültek ki!
  • Szerző: Ripost

Különleges helyzetbe került Fejér Szilárd erdélyi virológus: kislányánál koronavírust találtak, melyről kiderült, hogy a brit mutáció. Így a szakember egészen közelről szemlélhette és elemezhette azt. Naponta vett mintát a lányától, amit aztán kivizsgáltatott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az eredményekről a Facebook-oldalán írt:

„A hétvégén megérkezett a szekvenálás eredménye is, és beigazolódott a PCR alapján felmerült gyanú: ő is az angol variánssal (B.1.1.7) fertőződött meg“ – írja a szakember, aki négy önkéntestől, köztük a lányától napi szinten vett mintában a vírusmennyiséget vizsgálta. A kutatás, bár nem reprezentatív, meghökkentő eredményt hozott.

koronavírus

Folyamatosan mutálódik a vírus

Megtudtuk: mind a négy páciens – akik közül a felnőttek életkora 21 és 35 év közötti – enyhe tünetekkel átvészelte a betegséget. Az viszont a szakembert is meglepte, hogy a kislánya mintájában a betegség harmadik napján olyan szinten megnövekedett vírusmennyiség, ami egy felnőttnek is a becsületére válna. Az első mintához képest mintegy 65 ezerszer több vírus volt benne. Márpedig ilyen magas vírusmennyiséget a román pozitív páciensek mindössze két százalékánál találtak egész októberben és novemberben, a második hullám közepén. Ez pedig a brit mutáció térnyeréséről elterjedt híreket támasztja alá.

A vírusmennyiség-változását mutatja a görbe, a piros kutató lányának értékeit jelzi (Forrás: Fejér Szilárd Facebook-oldala)

A szakember levonta a tanulságokat

Fejér Szilárd Facebook-bejegyzésében a következőkre hívta fel a figyelmet: „A tünetek megjelenésekor elvégzett antigén gyorsteszt negatív volt, ugyanabból a mintából végzett PCR-teszt pedig pozitív. A gyorsteszt tehát nem alkalmas a kezdődő fertőzés kiszűrésére, ha nincs elég vírus az elején. Ezért egy negatív gyorsteszt birtokában, amennyiben bármilyen tünet is van, mindenképp otthon kell tartani a gyereket, amíg fennállnak a tünetek, ha csak nincs egy negatív PCR-eredmény.”

Majd így folytatja: „Ha nem telt el két hét a tünetek megjelenésétől, és a gyerek visszamegy az iskolába, akkor szintén érdemes egy gyorstesztet elvégezni, már ha nem tesztelik le közben PCR-rel. Az otthoni izoláció még nagyon magas vírusmennyiség esetén is működhet, ha a gyerek együttműködő, és van külön fürdőszoba, amit csak ő használ a karantén ideje alatt.” – írja bejegyzésében a szakember. S hogy az utóbbi sorokat mire alapozza? Nos, Fejér Szilárd családjában sikerült megszakítani a fertőzési láncolatot.

 

Koronaposzt, 17 / n

HU: Az a tény, Hogy 7 Éves lányom elkapta a koronavírust, ha másra Nem az, de Arra jó volt, hogy ... </ p> Közzétette: Szilárd Fejer – & nbsp; 2021. február 22., hétfő </ blockquote> </ div>

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?