INSIDER

Borzalom: nem kért bocsánatot a gyászolóktól a Viking kapitánya

Fehér ingben, sötét nadrágban érkezett ügyvédjével a Pesti Központi Kerületi Bíróságra a Hableány tragédiája kapcsán tartott tárgyalásra Jurij C. hajóskapitány.
  • Szerző: Ripost

A tárgyalás félórás csúszással kezdődött, majd a következő másfél órában a vádlott ügyvédje és dr. Németh Leona bíró jogi csörtéje zajlott. Miközben emelt hangon egymás szavába vágtak.
Jurij C. a bírósággal azt közölte, hogy egyelőre nem tesz vallomást és kérdésekre sem válaszol, nem kért bocsánatot sem, ezért ismertették a nyomozati vallomását – számolt be róla a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mónus Márton / MTI

Ezután a bíró felolvasta a vádlott két korábbi vallomását. A kettő között egy nap telt el, mégis teljesen mást árult el bennük Jurij C.

„A balesetben érintett hajót egy darabig láttam, jobbról előzött minket. 200 méterre voltam a hajóval, amikor ezt észleltem. A radar nem mutatta a kishajót, mert túl közel volt. A turistáink kiabáltak, hogy hajó. Egy lökést éreztem, nem tudom, hogy a hajó melyik részénél történt a baleset„ – hangzott az első vallomás, amelyen másnap változtatott a hajóskapitány.

„Semmit nem láttam, csak a hajó orrában álló utasok mesélték, hogy történt az egész. Azt mondták, hogy megelőzött minket a kishajó, majd hirtelen bevágott elénk. Egy utasunk videófelvételt készített, de rossz a minősége. Miután leállítottam a motort, nem állt le a hajó azonnal, körülbelül 300 méterrel feljebb kerültem onnan. Nem tudtam semmit tenni a baleset elkerülése érdekében.

Magyar György, a hozzátartozók ügyvédje elmondta, hogy a családtagoknak nagyon rosszulesik, hogy a Hableány kapitánya a tragédia óta nem kért bocsánatot tőlük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?