INSIDER

Böjte atya tiszta vizet öntött a pohárba az emberi tévedésről. Itt a megoldása!

Hogy fér el egy emberi életszemléletet átformáló bölcsesség öt és fél percben?! Kiderül a Böjte Csabával készült interjúnkból, melyet a ferences szerzetes a Facebook-oldalán is közzétett.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, ötezer gyermek gondviselője Szentkúton, a nemzeti kegyhelyen tartott lelkigyakorlatot a reményről. Két lelkigyakorlat között exkluzív interjút adott a újságnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az interjú videó változatát megosztotta az atya is. A jókedv igenis átsegít a nehezén – erről beszélt lapunknak Böjte atya. Sokan egyetértettek vele és többen számoltak be arról, hogy alkalmazzák is az általa javasoltakat.

Konkrét példával magyarázta el a ferences szerzetes, hogy a jókedv hogyan segít át a nehezén. „A múltkor az egyik kislány sírdogált a lépcsőházban. Volt egy hónap vakáció és tudtam, hogy azért sír, mert nem látogatták meg, nem viszik haza a járvány miatt. Egy 6 éves kislány most azt érzi, hogy vakáció van és nincs vele az anyukája. Nem azt kérdeztem, hogy miért sír, én is sírnék a helyében. Odaültem mellé, elővettem a telefonom: akarod, hogy csináljunk egy szelfit? Jó, pap bácsi, mondta szipogva, de már mosolygott. Egy másik kislány hasonló ok miatt szomorkodott. Árvaházban van, ezen nem tudok segíteni, új családot nem adhatok neki. Milyen borzos vagy, mondom, mire azt válaszolja: nem is. Akkor összeborzoltam, feldobtam háromszor, átölelte a nyakamat, már kacagott. A problémát nem oldottuk meg, de jókedvvel ment tovább. Azt hiszem, nagyon sokszor van ilyen, nem lehet minden gondot megoldani. Ha valaki beteg vagy a vállalkozása csődbe megy, nem tudok neki egészséget vagy pénzt adni, de egy kis jókedv, derű átsegít azon a gödrön és utána már könnyebben gurul a szekér.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?