INSIDER

Fontos változás: mostantól nem ülhetünk akárhová a buszokon, trolikon

A fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszok és trolibuszok utasait érinti a változás.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentsék a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali busz- és trolivonalon, valamint éjszakai buszvonalon alkalmazzák.

A BKK fontos változást vezetett be/Képünk csak illusztráció!
Fotó: MTI

Mint írták, az intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó-, illetve trolibuszon. Közölték azt is, hogy az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a járművek – amelyeken ez technikailag lehetséges – valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett első ajtós felszállási renden.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?