INSIDER

Bilincsben vitték el a rendőrök a Békés megyei református lelkészt: szexuális erőszakkal gyanúsítják

A kunágotai lelkészt az egyház január 9-én felfüggesztette.
  • Szerző: Ripost

A beol.hu olvasói számoltak be arról, hogy szilveszterkor erős rendőrségi jelenlétet tapasztaltak Kunágotán. A rendőrség tájékoztatása szerint december 31-én a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit. További részleteket nem árultak el, de a lap több forrásból úgy tudja, hogy a rendőrök a kunágotai református lelkészt állították elő. A lelkészt az egyház január 9-én felfüggesztette.

Fotó: Police.hu

„A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól” – válaszolta a Beol megkeresésére a református egyház. „Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat.”

A Gyulai Törvényszék tájékoztatása szerint elrendelték H. G. letartóztatását egy hónapra. A másodfokú bíróság álláspontja szerint az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza – írja a Beol.

És ezeket olvastad már?