INSIDER

Beszólt a virológus az egészségügyiseknek, akik nem kérik az oltást

Kemenesi Gábor virológus azt mondja a koronavírus-vakcinák kapcsán, hogy minden oltás szuper, ami eljut az emberekhez.
  • Szerző: Ripost

Nagy örömmel vette fel a koronavírus elleni védőoltást Kemenesi Gábor virológus, amiről egy friss videóban számolt be. Mint mondja, múlt héten a világszerte beoltottak száma elérte a 15 milliót.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A jelenleg piacon lévő oltószerek mind 3. generációs vakcinák, a jelenkori tudomány legjava benne van ezekben a vakcinákban. Rendkívül hatékonyan, tisztán és jól működnek. Mindegyik vakcina szuper, amelyik eljut az emberekhez, mert mindegyik hatékonyságát és biztonságát óriási koponyák és független ellenőrző hatóságok ellenőrizték, ráadásul több független országban.”

Majd így folytatja: „Nagyon sok mindent továbbra sem tudunk a vírusról, még csak most kezdjük megismerni a lehetséges hosszú távú mellékhatásait. Mindenkit arra biztatok, kövesse a példám és oltassa be magát!”

Dr. Kemenesi Gábor virológus, a PTE Szentágothai Kutatóközpontjának munkatársa.
Fotó: Löffler Péter lp
Dunántúli Napló

A védőoltással szembeni bizalmatlanságra is reagált a virológus.

„Amikor azt hallom, hogy valaki átlagemberként nem bizakodó az oltással kapcsolatban, az abszolút megérthető, ezekhez az emberekhez szólni kell. El kell nekik magyarázni, hogy működik az oltás, ami biztonságos, és ez az egyetlen kiutunk, hogy visszatérjünk a normális életünkbe, megvédjük a gazdaságot és megvédjük azoknak az embereknek az egészségét, akiknek rendkívül komoly kockázatot jelent ez a fertőzés” – fogalmaz. Amikor viszont a fentieket egészségügyi dolgozóktól hallja, kritikus hangra vált:

Ez szakmailag nem megengedhető. Az egészségügyi dolgozóknak a végzettségükből adódóan képeseknek kell lenniük arra, hogy megértsék a lényegét egy vakcinának, egy gyógyszerkészítménynek, és ezt magukévá tegyék. Tehát nem lehet kérdés, hogy jó-e vagy rossz-e az oltás. Természetesen jó, úgyhogy minden egészségügyi dolgozónak azt tudom tanácsolni, hogy olvasson több tudományt és kevesebb álhírt, és értse meg, hogy működik egy oltás. Ha erre nem képes, akkor talán más szakmát kell választani”

– összegez az ismert magyar virológus, Kemenesi Gábor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?