INSIDER

„Felmerült az ittasság gyanúja” – fékezés nélkül szállt bele egy benzinkútba a BMW-s

A gyanú szerint piásan rongyolhatott bele egy XI. kerületi benzinkútba egy asszony a hófehér BMW-jével. Csak a csodának köszönhető, hogy senki nem sérült meg.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas csattanásra és ordibálásra lettek figyelmesek tegnap délután a dolgozók és az ott ácsorgók az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán lévő benzinkúton. A semmiből ugyanis egy hófehér BMW gördült be a kútra, a sofőr azonban nem állt meg a töltőállomáson, ahogy az szokás, hanem továbbrongyolt, méghozzá egyenesen a benzinkút épületébe: először áttörte a kút üvegfalát, majd a pultok mögött, a kávézó részén állt meg, nekirontva a kávézó pultjának. Szinte hihetetlen, de az eset során senki nem sérült meg:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Iszonyatosan nagy szerencse, hogy pont senki nem ült a kávézó kis asztalainál, és egy dolgozó sem szolgált fel a pultban, mert ott állt meg a kocsi. A pultba még belerohant” – me­sélte a Borsnak egy férfi, aki hozzátette, hogy a sofőr nem ment gyorsan. A benzinkút dolgozói pár méterrel arrébb, a pultban álltak, és amennyire tudjuk, a sofőr is karcolások nélkül szállt ki az autóból.

Fotó: ABAC Autómentő

Daruval szedték ki a kocsit

Hamarosan kiderült, hogy nem egyszerű figyelmetlenség okozta a balesetet, a nő ugyanis valószínűleg felöntött a garatra, mielőtt a volánhoz ült. A zsaruk büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet.

„Felmerült az ittasság gyanúja, a sofőrt mintavételre előállították” – közölte a Borssal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Míg az asszonyt előállították a kapitányságra, a többmilliós luxuskocsit egy speciális autómentő cég emberei emelték ki a benzinkútról egy daruval, és még a sokat látott autómentőket is megdöbbentette a hihetetlen baleset.

„Cégünk végezte a nem mindennapi mentést. Csak a csodának köszönhető, hogy senki nem sérült meg” – közölte az ABAC Autómentő. Egy, a mentést végigszemlélő szemtanú elmesélte, hogy alig félóra alatt kihúzták a kocsit: „Nagyon gyorsan kivontatták onnan az autót, meg is lepődtünk, milyen hamar kikapták, alig pár perc volt„ – mondta egy fiatal nő.

Súlyos tragédia miatt piálhatott a sofőr

A benzinkút másnap már pontosan úgy üzemelt, mintha mi sem történt volna, a döbbenetes balesetről egyedül az érintett részre kifeszített fekete ponyva árulkodott, a munka zavartalanul folyt. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan is történt a baleset, a szemtanúk szerint – dacára az automata váltónak – az ittas asszony rosszul váltott. A Bors úgy tudja, hogy a nő eddig nem vezetett veszélyesen, a kocsit pedánsan karbantartották, és vigyáztak rá. Azonban az ötven év körüli asszony közvetlen családjában tavaly ősszel súlyos tragédia történt, az ismerősök szerint azóta előfordul, hogy alkoholhoz nyúl.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?