INSIDER

Bedőlt a csúcstuning-biznisz, kiderült, hogy készültek az álomverdák

Kenőpénzt fogadtak el az autók vizsgáztatói, hogy elnézzék a hibákat, 70 ember ellen emeltek vádat, közülük 43-an kaphatnak letöltendőt.
  • Szerző: Ripost

Egy budapesti férfi, aki egy kormányhivatalban műszaki engedélyezési referensi munkakörben, később osztályvezetőként dolgozott, 2014 és 2018 között több társával kenőpénzt fogadott el, hogy olyan autók is átmenjenek a műszaki vizsgákon, amiket egyébként nem engedhettek volna át.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által hivatali kötelessége megszegésével, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 70 személy ellen a Fővárosi Törvényszéken.” – írta meg a -nak a Központi Nyomozó Főügyészség.

A kaució legtöbbször pénz.

Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

A korrupt férfi feladatai közé tartozott a gépjárművek átalakításának és összeépítésének műszaki engedélyezése és a megyei vizsgáló állomások különböző ellenőrzése. A vizsgák alkalmával pénzért kedvezőbben bírálta el a vizsgálatok eredményeit és az ellenőrzések, amiket szúrópróba szerűen kellett volna megejtenie más ellenőrző állomáson, azok idejéről mindig előre tájékoztatta az érintetteket.

A vádlottak – a hat személyt érintő letartóztatás megszüntetését követően – szabadlábon védekeznek, közülük többen beismerő vallomást tettek, hivatali jogviszonya már egyiküknek sem áll fenn.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság 43 vádlottal szemben szabjon ki letöltendő börtönbüntetést, és rendeljen el vagyonelkobzást azoknál, akik a bűncselekmények elkövetése során gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?