INSIDER

„Bárcsak újra megölelhetném” – teljesen magába roskadt a Hableány matrózának édesanyja

Családja nem bírja feldolgozni a gyászt, míg be nem fejeződik a per.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel ezelőtt történt a szörnyű hajóbaleset a Dunán, a Margit híd pesti pillérénél. Harminc másodperc alatt maga alá gyűrte a Viking szállodahajó a Hableány sétahajót és utasait. A 28 áldozat között volt a magyar kapitány és matróza is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az édesanyánk 82 éves, képtelen elfogadni, hogy imádott fia nincs többé. Jani haláláig teljesen önálló volt, ellátta magát, azóta én gondoskodom róla, összetörten ül, néz maga elé, egy éve nem mozdul ki otthonról. Egy mosoly nincs az arcán” – kezdte megtörten az elhunyt matróz testvére a Storynak.

Fotó: Sulyok László

Pethő János családja azóta sem tudta feldolgozni a tragédiát. A matróz édesanyját viselte meg legjobban a szerencsétlenség, aki azóta ki sem mozdul a lakásból és a mai napig, ha szóba kerül elvesztett fia, könnybe lábad a szeme.

„Nemrégiben, amikor a ruháit pakolgattam, még ennyi idő után is éreztem a fiam illatát. Bárcsak újra megölelhetném...” – mondta elkeseredetten Juli néni, János édesanyja.

„Mariann egy csoda. Nagyon szerette a testvéremet, olyan életkedvet adott neki, mint még soha senki. Most anyukámnak segít, elképesztő türelemmel próbálja visszahozni az életbe, pedig ő is összetört” – árulta el Tibor, János testvére.

A történtek után a család azóta sem kapott bocsánatkérést, holott már egy év is eltelt a tragédia óta. A matróz családja azt mondta: addig képtelenek a megbékélésre, amíg a folyamatban lévő per le nem zárul, és ki nem hirdetik az ítéletet a bűnös felett.

És ezeket olvastad már?