INSIDER

Rémálom: azt hitték vírus, de kiderült, hogy agydaganata van az 1 éves Ádámnak

Ádám betegségére 8 hónapos korában derült fény: azóta küzdenek érte az orvosok.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Vírusra gyanakodtak, de kiderült, hogy agydaganat

A halálos beteg Ádám szenvedése hét hónaposan reggeli hányásokkal jelentkezett, két hét háziorvosi vizsgálódás után pedig a belgyógyászatra került vírus gyanújával. Az ételt és anyatejet teljesen elutasította. Négynapnyi számtalan és hosszas vizsgálata után mentővel szállították a Debreceni Klinika intenzív osztályára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Másnap MR vizsgálat után megállapították, hogy Ependymoma okozza a problémákat és azonnal meg kellett műteni. Hat órás volt a daganat eltávolító műtét, a daganat látható részeit sikeresen eltávolították. Egy hétig voltak még a belgyógyászaton, mire megérkezett az eredmény: a daganat rosszindulatú. Másnap mentővel átszállították a bennünket gyermekonkológiára Miskolcra. Majd kemoterápiás kezelések kezdődtek” – mesélte kálváriáját a kisfiát egyedül nevelő édesanya a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

Az 1 éves Ádám agydaganattal küzd

Óriási harcokon van már túl a kis Ádám (Fotó: Facebook / Remény Alapítvány)

Azóta hál istennek Ádám eredményei jók, nem újult ki a daganat

„Szépen fejlődik, már lépeget a bútorok mellett, pár szót mond, növekszik és szépen hízik, a kilenc kilogrammot már átlépte! Nincs ennél nagyobb öröm! A kezelése júniusig tart, kéthetente járunk a kórházba, illetve a kezelések között többszöri ellenőrzésre. Aztán jön a sugárterápia is, úgyhogy nem dőlhetek hátra” – mondta az édesanya.

Majd hozzátette: „Ételt a száján keresztül továbbra sem fogad el. Ezért továbbra is enterális táplálásban (szondán keresztül) kapja a tápszerét, amit éjjel is kap, úgynevezett éjszakai etetéssel, etetőgépen. Most már egyedülálló anyaként nevelem a fiaimat. Az Önkormányzati lakásba beköltöztünk december végén. Nagyon leköti minden időmet a két csemete” – árulta el a nehéz anyagi helyzetbe került édesanya.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?