INSIDER

Az autó alól kiabált segítségért a cserbenhagyott kislány

Egy ártatlan, 13 éves kislány lett az áldozata a részeg, jogsi nélkül vezető sofőrnek, aki nem állt meg a stoptáblánál Kiskunhalason. A férfi ráadásul el is futott, otthagyva az autó alá szorult kislányt, akinek az életét két rendőr és a járókelők mentették meg.
  • Szerző: Ripost

A 32 éves kiskunhalasi K. Gábor nem állt meg a stopnál, így elgázolta a védett úton, egyenesen bicikliző kislányt. A baleset után el akart menekülni, miközben az elütött gyerek ott feküdt az autója alatt.

Fotó: Police.hu

„Egy barátommal arra bicikliztünk, amikor hallottuk, hogy kiabál valaki. Ledobtuk a bicikliket és rohantunk. Láttuk, hogy egy gyermek egész teste beszorult a kocsi alá. A rendőrök segítségével megemeltük az autót. A karosszéria viszont görbült: attól féltem, visszaesik a kislányra az egész!„ – emlékezett vissza a drámai pillanatokra az egyik férfi.

„Akik arra jártak, a sötétben nem látták, mi történt. Mi is elmentünk volna mellette, ha nem halljuk meg a segélykiáltást” – mesélte a szemtanú a -nak. „Egy darabig tartottuk az autót, aztán mondtam, húzza már ki valaki a gyereket! Végül sikerült egy kicsit félretolni a járművet és így kiszabadult. Megmozdítani nem mertük, nem tudtuk, van-e gerincsérülése, de a rendőrök a kabátjukkal betakarták, amíg kiértek a mentők. Nagyon megviselt az egész, azóta is a hatása alatt állok, aludni sem bírtam...„

Fotó: Police.hu

A -nak az egyik életmentő rendőr, Biloscsuk Zoltán elmesélte, hogyan élte meg a történteket.

„A körforgalomnál észrevettünk egy kocsit az úton, mögötte egy biciklivel, sejtettük, hogy baleset történt. Odasiettünk, és valaki elszaladt mellettünk, még a rendőrautóra is ránézett. A kollégám felismerte, tudta, hogy el van tiltva a vezetéstől. Utánaszaladt, kiabált, hogy álljon meg, majd amikor a nevén szólította, akkor állt meg. Egyből bevallotta: tudja, hogy rosszat tett, és ivott is” – mesélte Zoltán. „Én közben futottam az autóhoz, és kerestem a biciklist. A kocsi alatt, az első és hátsó kerék közötti résznél volt. Próbáltam szóval tartani, mert kiabált, sírt, sokkos állapotban volt, féltem, hogy elájul. A kollégám visszaért, együtt emeltük az autót, civilek is segítettek. A kislány a fejét se tudta elfordítani, közel volt a mellkasához a jármű, ami az emelésnél elmozdult és még közelebb került hozzá. A gyermek kiabált, hogy „el ne engedjétek, mert meg fogok halni – mesélte a rendőr, aki elárulta: őt és kollégáját is megviselte az eset, bár csak utólag tudatosult bennük igazán, hogy mi is történt.

Fotó: Police.hu

„Nekem is van egy 4 éves fiam, eszembe jutott, mi lett volna, ha ő van ott...„ – mondta a megrendült rendőr a -nak.

A kislányon az első két kerék ment át. Kórházban van, gyógyszerezik, nem sokat van magánál. A család egy barátja a -nak elmondta: a kislány sokkot kapott, és súlyos sérülései vannak: többszörös medencetörést szenvedett, illetve eltört a keze, és agyrázkódást kapott. A felépülés hosszú út lesz, és még azt sem tudni biztosan, a medencetörés jár-e majd maradandó sérüléssel.