INSIDER

Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak, itt vannak a részletek

Nem könnyű kikapcsolódnia a magyaroknak a sógoréknál. Ausztria egy sor intézkedéssel zárja ki azokat, akik nem náluk vették fel az oltást.
  • Szerző: Ripost

Bár június 10-től Ausztria karantén-, teszt- és regisztrációkötelezettség nélkül engedi a magyarok számára, hogy az országban tölthessék a szabadidejüket, szorosan fogja a gyeplőt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kell a védettséget igazoló dokumentum

Ausztriába csak azok tudnak az ismert kötelezettségek nélkül belépni, akik angol vagy német nyelven igazolják, hogy az első adag oltást már megkapták vagy 6 hónapon belül átestek a Covid-fertőzésen. Ausztria a Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm vakcinákat ismeri el, de csak az első oltás után eltelt 22. naptól az alábbiak szerint:

  • az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,
  • a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,
  • egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,
  • egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt.

Ha 10 év alatti gyermekekkel utazunk, vele szemben nem áll fenn tesztelési kötelezettség.

Ausztria

Fotó: illusztráció/pixabay.com

Fent a zárva tábla

Noha a magyarok beléphetnek az országba karanténkötelezettség nélkül, amennyiben 10 napot tartósan Magyarországon tartózkodtak, a szállás- és vendéglátóhelyek csak az Ausztria által kiállított védettségi dokumentumokat fogadják el, magyarvédettségi igazolványt és oltási igazolást nem. Üdítőbb a helyzet azoknál, akik negatív PCR-tesztet mutatnak fel vagy igazolják, hogy átestek a fertőzésen – ők többek között beülhetnek az éttermekbe és a szállodákat is igénybe vehetik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?